“Gönül Köprüsü” ile Kırklareli’ne geldiler

“Gönül Köprüsü” ile Kırklareli’ne geldiler

“Gönül Köprüsü” ile Kırklareli’ne geldiler

“Gönül Köprüsü” ile Kırklareli’ne geldiler

“Gönül Köprüsü” ile Kırklareli’ne geldiler
22 Temmuz 2010 - 09:20


* Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Turkcell İşbirliğinde Gerçekleştirilen “Gönül Köprüsü” Projesi Kapsamında Zonguldak'tan Kırklareli’ne gelen 189 öğrenci, 16 idareci ve öğretmenden oluşan grup şehir merkez ile Dupnisa Mağarası’nı gezdi.


HABER MERKEZİ
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Turkcell işbirliğinde gerçekleştirilen “Gönül Köprüsü” projesi kapsamında Zonguldak'tan Edirne'ye gelen 189 öğrenci, 16 idareci ve öğretmenden oluşan grup dün de Kırklareli’ne gelerek şehir merkezi ile Dupnisa Mağarası’nı gezdi.
Grubun Kafile Başkanlığı’nı yapan Zonguldak milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Şakir Aslan yapılan gezi ile ilgili olarak şunları kaydetti:
“'Gönül Köprüsü Projesi kapsamında bu yıl 19 Haziran-2 Ağustos tarihleri arasında Türkiye'nin 81 ilinden seçilen 20 bin öğrenci, yaşadıkların yerin dışındaki farklı illeri beşer günlük sürelerle ziyaret etmiş olacak. Projeye bu yıl da ilköğretim 7, 8 ve ortaöğretim 9, 10 ve 11. sınıflardan öğrenciler katılıyor.
Proje kapsamında ilk olarak Edirne’de Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Müdürü Şeref Uz eşliğinde, Edirne Müdafi  Şükrü Paşa Anıtı, Karaağaç Mahallesi, Lozan Müzesi ve Anıtı, II. Bayezit Külliyesi, Balkan Şehitliği, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Er Meydanı ve Sarayiçi'nin yanı sıra dünyanın ikinci büyük sınır kapısı konumundaki Kapıkule Hudut Kapısı'nı dolaşarak bilgiler aldık.
Edirne’ye gerçekleştirdiğimiz bu gezi kapsamında bugünde Kırklareli’ne gelerek şehir merkezini dolaşarak, Dupnisa Mağarası’nı ziyaret edeceğiz. Ülkemizin insanlarının birbirini tanıması kaynaşması, hele hele milli birlik ve beraberliğin son derece önem kazandığı bu günlerde, bu projenin uygulanması bizi çok mutlu ediyor.” (s)