Genç girişimciler hayata hazır

Genç girişimciler hayata hazır

Genç girişimciler hayata hazır

Genç girişimciler hayata hazır

Genç girişimciler hayata hazır
07 Kasım 2009 - 09:57

* Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından ortaklaşa düzenlenen 02 Kasım 2009 Pazartesi günü başlayan  “Girişimci Yetiştirme Eğitimi” dün Sertifikaların verilmesi ile sona erdi.


HABER MERKEZİ
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından ortaklaşa düzenlenen 02 Kasım 2009 Pazartesi günü başlayan  “Girişimci Yetiştirme Eğitimi” dün Sertifikaların verilmesi ile sona erdi.
Düzenlenen Sertifika Töreni’ne; Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bölge Müdürü Ali Vasfi Şinikoğlu, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş ve Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Sağ’da katıldı.
63 girişimciye belgelerini veren KOSGEB Bölge Müdürü Ali Vasfi Şinikoğlu yaptığı açıklamada; “KOSGEB Sanayi Bakanlığı’na bağlı bir devlet kuruluşudur ve misyonu hem KOBİ’lere hem de girişimcilere devlet destekleri vermektir. KOBİ 1 ile 250 arasında çalışanı bulunan ve yıllık bilançosu 25 bin Euro’yu geçmeyen işletmelerdir. Dünyada bulunan küresel krizin küremizi kasıp kavurduğu bu günlerde girişimciliğin önemi çok fazla arttı. Biz devamlı deriz ki Türk insanı çok girişimcidir. Ama istatistikler bunu göstermiyor. Dünyada girişimci yetiştirme oranı %18-20 iken Türkiye’de %5 civarında.
Yani dünya standardının çok daha altındayız. Bir şekilde risk almaktan demek ki korkuyoruz. Veya önceden çok girişimciydik. Ama bu ekonomik krizler biraz gözümüzü korkutmuş olabilir. Ama şu var, yeni sayfalar açmak gerekiyor. Bu yüzden bu tür eğitimlerle hem kendimizi motive edip, hem de bir şeyler öğrenmek lokal bazda bölgemize, genel bazda ülkemize ve insanlık alemine hayırlı ve faydalı insanlar olmak durumundayız. Düşünün ki kendi iş yerini açan herkes yani istihdamlar oluşturuyor. Yani başka iş yerlerinden, başka fabrikalardan medet ummuyoruz. 
Kırklareli Üniversitesiyle geçen yıl yapılan eğitimin devamını bu yılda yapacağız. Ama burada eğitimin yanı sıra başarılı olanlara parada vereceğiz. Bu verilen paranın 4 bin TL’si hibe 40 bin TL’si ise bir yıl ödemesiz bir yılın sonunda belirli taksitlerle geri ödemeli 44 bin TL olacak. Tabi bu para işletme açan girişimcilere verilecek. Tabiî ki bu para iş fikri geliştiren arkadaşlara, başarılı iş fikri sunanla başarı sermayesi olarak verilecek” dedi.
KOSGEB Bölge Müdürü Şinikoğlu Kırklareli TSO Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş’a da kendilerine sunduğu eğitim verme imkanı için teşekkür etti. (yy)