“Gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz”

“Gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz”

“Gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz”

“Gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz”

 “Gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz”
02 Temmuz 2012 - 09:20

Kırklareli’nin Vize Belediyesi, ilçenin en son ve en büyük alt yapı sorununu da çözüyor. Vize’nin tümünü kapsayacak olan Kanalizasyon İnşaatı Çalışmaları için start verildi.

 


HABER MERKEZİ





Vize, en son alt yapı sorununun çözümü için yeniden kazılacak. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz;


“Vizeliler yıllarca her gün yapılan su kesintileri ile yaşadıktan sonra devamlı akan suya kavuştular. Şimdi de Vizeli’ler, şiddetli yağışlarda taşkınlar yaşatan ve plansız programsız yapılmış olan kanalizasyon hattından kurtuluyor. Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemizin önemli projelerini tespit edip ona göre yolumuza devam ettik. Önce en önemli gördüğümüz ve acil olarak yapılması gereken içme suyu problemini hallettik. Günde 8 saat sularımızın kesildiği bir dönem yaşadık ve bu zamanda günde 8 saat (gündüz 4, gece 4 saat) su kesintisinin yapılması kadar aciz bir belediyecilik anlayışı olamazdı. Bu yüzden acilen projelendirilip ihaleye çıkıldı ve ilçemizin neredeyse tüm içme suyu hatları abone bağlantısına varıncaya kadar değişti. 1000 tonluk yeni su deposu yapıldı. Terfi hatları ve pompaları yeniden yapılarak bugün hiç kesinti yapılmayan bir içme suyu şebekesine sahip olduk.  Daha sonra TREDAŞ ile yapılan protokol gereği elektrik hatlarının yeraltına alınması gündeme geldi. Bugün itibariyle Trakya’da elektrik hatlarının yeraltına alınma oranı %80’lerin üzerinde olan tek yerleşim yeri olan bir ilçe durumuna geldik. Bunun artısını da bu kış hepimiz gördük ve neredeyse hiç elektrik kesintisinin yaşanmadığı bir kış geçirdik. Değerli hemşerilerim; bu çalışmalar sırasında bizlere hep sabır ve anlayış göstererek destek oldunuz. Sizlerin gücü ve desteğiyle çalışmalarımızı yaparken hiç yılmadık. Altyapı projeleri hem büyük hem de bir o kadar da zor ve zahmetli işlerdir. Fakat sizlerin vermiş olduğu destek, bu zor projelerin kolay olmasını sağladı. Benim ilk başkan olduğum günden bu yana inandığım ve söylediğim bir şey vardı. Altyapı projelerini tamamlamayan kentler, hiçbir zaman kent olamazlar. Bizler; iyi bir kentte yaşamak için tüm altyapı işlerinin tamamlaması zorunluluğunun farkındaydık ve bu yöndeki çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük. İçme suyu ve elektrik hatlarının ardından şimdi de kanalizasyon projesi ile arıtma tesisi inşaatı projelerimiz ihaleye çıkıyor. 25 Temmuz 2012 tarihinde ihalesi yapılacak olan Kanalizasyon Projesi yaklaşık 70 km hattı kapsamaktadır. 


* “Yapımı içme suyundan da zor”    


Birçok vatandaşımız daha şimdiden; ‘Başkan yine mi kazacaksın?’ demeye başlamışlardır. Değerli hemşerilerim; bu projeyi de tamamladığımız zaman tüm alt yapı işlerimizi tamamlamış olacağız. Yapımı içme suyundan daha zor bir proje. Fakat sizin desteğinizle bu işin de üstesinden hep birlikte geleceğiz. İlçemizin kanalizasyon şebekesi bugüne kadar herhangi bir projeye dayalı olarak yapılmadı. Hangi caddeye, hangi sokağa gerekliyse günü kurtarmak için yapılan bir şebeke hattımız var. Kanalizasyon şebekesinin boru hatlarının neredeyse %80’i içme suyu hattının üstündedir. Aslında işin doğrusu, kanalizasyon boruları her zaman içme suyu hattının altında olması gerekir. Fakat ilçemizde bu nerdeyse tam tersi durumdadır. Bununla beraber hepimizin bildiği gibi yağmur sularımızda kanalizasyon borularına bağlıdır. Bunların da normalde ayrı bir şebeke hattı olması gerekir. Aşırı ve şiddetli bir yağmur yağışından özellikle Devlet ve Evren mahallelerinde ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Bunun yanında şehrimizin içinden geçen derelere açık olarak akan pis su atıklarından ciddi kokular gelmekte ve kanalizasyon şebekesinden gelen pis su atıkları 8 noktadan derelere deşarj edilmekte olup, bu akan pis sularla bazı vatandaşlarımızın da bahçe suladıkları bir gerçektir. Tüm bu olumsuzlukları göz önüne aldığımızda kanalizasyon şebekesinin neredeyse tamamının değiştirilip, pis su ve yağmur sularının birbirinden ayrılıp tek noktadan deşarj edilerek arıtmaya kadar gidecek olan bir kanalizasyon şebekesinin yapılması zorunlu hale gelmiş durumdadır. Yapımı çok zor ve zahmetli olan kanalizasyon projesi çalışmalarına başlıyoruz. 


* “Vatandaşımız bozuk yolları bu günler için çekti”    


Birçok vatandaşımız yolların bozukluğundan haklı olarak şikayet etmektedirler. Ama bizi de biraz anlayışla karşılamalarını bekliyoruz. Düşünün ki içme suyu hatlarının değişmesinden 70 km, bir o kadar da elektrik şebekesinin değişmesinden kazılan bir yol ağı. Sizler de farkındasınız birçok yolumuzun ya tamirini yaptık, ya da tamamını yeniden yaptık. Kanalizasyon şebekesinin yapılacağını da göz önünde bulundurarak çoğunlukla tamiratla yetindik. Sonuçta Vize Belediyesi’ne ait olan paralar, ilçemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın parasıdır. 6 ay sonra kanalizasyon yapımı için kazacağımız yolun sadece tamiratını yaptık. Birilerine şirin gözükeceğiz diye sıfırdan yapıp 6 ay sonra tekrar kazacağımız yolu yeniden yapmak ne kadar mantıklıdır sizlere soruyorum.    


* “Gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz”  


Değerli hemşerilerim; hepinizin bildiği gibi altyapı işleri gözükmeyen belediye işleridir. Biz hiçbir zaman göz boyamak için çalışmadık. Doğru olan iş ne ise ona göre çalışmalarımızı sürdürdük. Kanalizasyon projesi 10 milyon TL (10 Trilyon) üzerinde maliyeti olan bir projedir. Kanalizasyon projesine girmeyip 1-2 milyon (trilyon) para harcayıp yolları yapsak bizim için hem çok kolay hem de maliyeti çok az olan bir iş yapmış oluruz. Doğru olan, önce sağlıklı bir altyapı, daha sonra da yolların güzel bir şekilde yapılmasıdır. Dediğimiz gibi biz ekip olarak hiçbir zaman göz boyamak derdinde olmadık. Doğrusu ne ise ona göre hareket ettik ve etmeye devam ediyoruz. Seçimlerde dediğimiz gibi davranıyoruz. Gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz. 25 Temmuz 2012 tarihinde yapılacak olan ihalenin düzgün ve doğru bir şekilde sonuçlanması ve altından rahatlıkla kalkacak bir firmanın ihaleyi kazanmasının en büyük arzumuz. Ben şimdiden çalışmalarımızda bize destek olan, sabır gösteren hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.  (s)