“Fotoğraf bir aşktır”

“Fotoğraf bir aşktır”

“Fotoğraf bir aşktır”

“Fotoğraf bir aşktır”

“Fotoğraf bir aşktır”
03 Aralık 2011 - 09:10

 “Önce İnsan, Human Fırst” temasının işlendiği bu ilk etkinlik; Fotoğraf Sergileri ve Fotoğraf Gösterilerinden oluşan fotoğraf günleri, yerli ve yabancı birçok fotoğraf sanatçısının katılımıyla gerçekleştirildi.




HABER MERKEZİ 





“Tekirdağ Fotoğrafla Buluşuyor” sloganına; 148 fotoğraf sanatçısının destek verdiği “1.Uluslararası Tekirdağ Fotoğraf Günleri”, 24 fotoğraf sergisi, 25 fotoğraf gösterisi, 916 baskı fotoğraf etkinlik boyunca fotoğraf severler tarafından izlendi. 


117 Türkiye, 19 Bulgaristan, 8 İtalya, 2 Fransa, 1 Belçika, 1 USA fotoğraf sanatçısı “1.Uluslararası Tekirdağ Fotoğraf Günleri” etkinliğine TEFSAD’ın davetlisi olarak, fotoğraflarıyla veya fotoğraf gösterileriyle destek verdiler.


Tekirdağ Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Meliha Elitaş, “1.Uluslararası Tekirdağ Fotoğraf Günleri” etkinlik çalışmasıyla ilgili şunları söyledi;


“Böyle kapsamlı bir çalışma Tekirdağ’da ilk kez yapılmıştır. TEFSAD bu çalışmaya başladığında güçlüklerle karşılaşacağını bilerek yola çıktık. 


“Fotoğraf bir aşktır” düşüncesini şiar edinmiş fotoğrafçılara çağrı yaptık ve destek aldık. 


Bu etkinliğin proje yazılımı, hayata geçirilişi tamamen TEFSAD’ın bir başarısıdır. TEFSAD’ın başarısı demek, Tekirdağ’ın kazanımı demektir. 


Etkinlik günleri kapsamında, TEFSAD bir ilki daha yaşama geçirerek, sanata ve sanatçıya olan saygısını gösterdi. Bu tür etkinliklerde genellikle kişisel sergi açanların isimleri duyurulur ve teşekkür belgesi verilir. 


Ama Yönetim Kurulumuz karma fotoğraf sergilerinde yer alan dernek üyelerinin isimlerini, bilbortlarda tek tek duyurduğu gibi tüm katılımcılara ve destek verenlere “ONURSAL ÜYE” belgesi verdi. 


Nitekim, gelen fotoğrafçı dostlarımızı kendi olanaklarımızla fotoğraf gezilerine götürdük. Yöremizin fotoğraflarını çektiler. Ve şimdi o çekilen fotoğraflar, Bulgaristan’da, İtalya’da, Belçika’da, Fransa’da yayınlanmaktadır. Bu etkinlikle Tekirdağ’ımızın tanıtımına öncülük etmiş olduk. 


Ayni şekilde Türkiye’nin değişik yörelerinden gelen fotoğrafçı dostlarımızın çektiği fotoğraflarda yine o yörelerde tanıtım işlevini yürütmektedir. 


Özellikle Bulgaristan ve İtalya’dan gelen fotoğrafçılarla yeni projeler üzerine çalışmalar yapılıp, proje komiteleri oluşturuldu. Karşılıklı fotoğrafçı değişimiyle, ülke halklarının birbirini tanıması ve tanıtılması çalışmaları 2012 yılının programlarına alındı.


Umarım ki, çalışmalarına şimdiden başladığımız “2. Uluslararası Tekirdağ Günleri” etkinliğinde bu çağrımıza, tüm Tekirdağ şimdiden destek verir.


TEFSAD, bu etkinlik çalışmasıyla Tekirdağ’da çıtayı çok yükseltti, bilincindeyiz ve farkındayız. Çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir.


En kısa zamanda “Temel Fotoğraf Eğitimi” için anlaşma yapacağımız eğitmenlerle çalışmalar başlatacağız. 


Aynı zamanda ayda bir kez, değişik konular üzerine fotoğraf gösterileri ve sempozyumların verilmesini planladık, 2012 yılının başlangıcıyla birlikte 365 gün daimi sergi planlarımız için gerekli görüşmeleri yapıyoruz ve yöremizin en iyi şekilde fotoğraflanması için, fotoğraf gezileri programımızı hayata geçireceğiz. 


Tüm bu çalışmalarımız ve etkinliklerimizi fotoğraf severlere duyuracağız. Kısacası, “Tekirdağ Fotoğrafla Buluşuyor” sloganı hep gündemde olacak.


Etkinliğimiz süresince, çalışmalarımızı haber yapan, halkımızı bilgilendiren yazılı ve görsel basına TEFSAD olarak teşekkürlerimizi iletmek isteriz.”