Feyzioğlu; “Seçilecek Cumhurbaşkanı 76 milyonu temsil edecek biri olmalı”

Feyzioğlu; “Seçilecek Cumhurbaşkanı 76 milyonu temsil edecek biri olmalı”

Feyzioğlu; “Seçilecek Cumhurbaşkanı 76 milyonu temsil edecek biri olmalı”

Feyzioğlu; “Seçilecek Cumhurbaşkanı 76 milyonu temsil edecek biri olmalı”

Feyzioğlu; “Seçilecek Cumhurbaşkanı 76 milyonu temsil edecek biri olmalı”
06 Mayıs 2014 - 09:21


HABER MERKEZİ


Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Trakya Turu kapsamında Kırklareli’ye ziyarette bulund


 


HABER MERKEZİ


Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Trakya Turu kapsamında Kırklareli’ye ziyarette bulundu. 


03 Haziran 2014 Çarşamba günü Kırklareli’ye gelen Metin Feyzioğlu, ilk olarak Kırklareli Adliyesi’ne gelerek burada Kırklareli Barosu’na ziyaret etti.  Burada Kırklareli Barosu Başkanı Harun Saygın ve Avukatların karşıladığı Feyzioğlu önümüzdeki Ağustos Ayı’nda yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve Kırklareli’de görülen Gezi Davaları hakkında açıklama yaptı.


Kırklareli Barosu Başkanı Harun Saygın, Feyzioğlu’nun Sivil Toplum Örgütlerini ve Belediye’yi ziyaret etmek için Kırklareli’ye geldiğini ve bu ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. 


* “Kırklareli’ye önemli yatırımlar yaptık”


Bir Trakya ziyaretlerine çıktıklarını söyleyen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Kırklareli’ye çok önemli bir yatırım yaptıklarını ve Hizmet Binası yapımı için arsa aldıklarını belirterek şunları kaydetti; 


“Trakya ziyaretine çıktık, uğrayabildiğimiz çok ilçeye uğrayacağız. Öncelikle meslektaşlarımızla ve meslektaşlarımızın hizmet ettiği ve içinden geldiği halkla birlikteyiz. Kırklareli’ne Türkiye Barolar Birliği olarak önemli bir yatarım yaptık. Hizmet binası yapmak üzere arsamızı aldık ve yakın zamanda da inşaatımıza başlayacağız. Kısmet olursa seneye bu toplantıyı kendi binamızda yaparız diye umut ediyorum.” 


* "Cumhurbaşkanı’nın hangi niteliklerde olması gerektiğini, anayasayı okuyarak ve biraz da düşünerek çok kolaylıkla bulmak mümkün"


Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu Türkiye’ni gündeminde olan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için yaptığı açıklamada, bir Cumhurbaşkanı’nın hangi niteliklerde olması gerektiğini, anayasayı okuyarak ve biraz da düşünerek çok kolaylıkla bulmak mümkün olduğunu söyledi. Bu konunun Sivil toplum kuruluşları arka arkaya gezilerek ve konuşularak tespit edilecek bir konu olmadığını söyledi.


Cumhurbaşkanının, 76 milyonu temsil edeceğini ifade eden Feyzioğlu şunları kaydetti;  "Cumhurbaşkanı’nın hangi niteliklerde olması gerektiğini, anayasayı okuyarak ve biraz da düşünerek çok kolaylıkla bulmak mümkün. Devleti en iyi şekilde temsil eden bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Muhalefet partilerinin cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde gerçekleştirdiği ziyaretleri de çok anlamlı ve faydalı görmüyorum.”


İki turlu seçimlerde, ikinci turun "çatı"yı çıkarmak için yapıldığını dile getiren Feyzioğlu, Yalova'daki seçimi örnek gösterdi.


* “Bu tipik bir cadı avıdır”


Cumhurbaşkanlığı Seçimleri hakkında açıklama yapan Feyzioğlu, bir gazetecinin Gezi Davaları hakkındaki soruyu da yanıtladı. Kırklareli’de Gezi Parkı Eylemleri’ne katıldığı gerekçesiyle birçok kişinin yargılandığını ifade eden Feyzioğlu, bu tür olayları "cadı avı" olarak tanımlayarak şunları kaydetti; 


"Gezi Parkı olayları maalesef polis şiddetiyle zirveye çıkmışken ve pek çok üzüntülü olay yaşanmaktayken, sayın Cumhurbaşkanını ziyarete gidip olaylara el koymasını talep ettiğimizde benim bir sorum olmuştu, 'Cadı avı olacak mı?'  Bir yıl önceye gönderme yapıyorum. Cadı avının gerçekleşip gerçekleşmediğini Kırklareli'ye bakarak görebilirler. Bu tipik bir cadı avıdır. Sanıyorum onları soruşturanların sorumluluğu vardır. Soruşturulanların değil."


Basın açıklamasının ardından çeşitli hediyelerin verilmesinin ardın Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Kırklareli’de bulunan avukatlarla kısa bir görüşme yaptı. 


* Belediye çalışanları çiçeklerle karşıladı


Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu, Trakya turu kapsamında Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu’nu makamında ziyaret etti.


Perşembe günü saat 13.00’da Belediye Başkanlık binasına gelen Fevzioğlu’nu Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve Belediye personeli kapıda karşılayarak çiçek verdi.


Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu, Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu’nun Atatürk’ü ve Atatürkçülüğü özümsemiş olduğunu ve yaşam ve hizmet biçimi haline getirmiş olduğunu belirterek ‘’Atatürk’ten çekinmek bir yana Atatürk’ün yolundan gitmeyi bir yaşam felsefesi olarak ortaya koymuş değerli bir can dosttur’’ ifadelerini kullandı.


*Kırklareli Halkı Olarak Yanındayız…


Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Fevzioğlu’nun zaman zaman haksızlıklara uğramasına rağmen Kırklareli halkı olarak arkasında olduklarını belirterek, “Kırklareli’ne hoş geldiniz. Bizleri onurlandırarak, çok mutlu ettiniz. Türkiye’nin demokratikleşme sürecinde zaman zaman haksızlıklar ile karşı karşıya kalmış olsanız da, Kırklareli halkı olarak arkanızdayız. Kırklareli halkı olarak her zaman görevimizin bilincindeyiz. Bizleri unutmayacağınızı biliyor ama varlığımızı da hissetmenizi istiyoruz.” dedi. 


* “Halkçılık konusunda Kırklareli model olacaktı”


Mehmet Siyam Kesimoğlu ile birlikte “Halkçılık” konusunda Kırklareli’nin ülke genelinde model olacağının altını çizen Fevzioğlu; “Kırklareli’ye onbinlerce avukatın selamını getirdim. Sadece avukat arkadaşlarımızın değil, dün Manisa’nın Soma İlçesi’nde ziyaret ettiğimiz ailelerin de selamlarını getirdim. Sizin gibi değerli bir başkanın burada varlığı bizler için bir güvencedir. Atatürk’ün en önemli ama en çok göz ardı edilen ilkesi Halkçılık ilkesidir. Halkçılık ilkesi aslında sosyal devletin temelidir. Eğer Halkçılık ilkesi gereği gibi anlaşılmış olsaydı, Anayasa’da yazdığı gibi devletin temel ilkelerinden biri yapılmış olsaydı, Soma faciası ve daha nice facialar meydana gelmezdi. Sevgili başkanımız Atatürk’ü ve Atatürkçülüğü özümsemiş, bir yaşam ve hizmet biçimi haline getirmiş. Atatürk’ten çekinmek bir yana, Atatürk’ün yolundan gitmeyi bir yaşam felsefesi olarak ortaya koymuş değerli bir can dosttur. Sayın Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun Kırklareli Belediye Başkanı olması da Kırklareli’nin, Halkçılık ilkesinin hayata geçirildiği ve herkese tüm Türkiye’ye model nasıl olunur bunun gösterileceğinin işaretidir. Bizler Belediye Başkanımızın her konuda arkasında olacağız. Kırklareli Baromuza, Belediye Başkanlığımızın desteği ile son derece modern bir Hizmet Tesisi kazandırıyoruz. Türkiye Barolar Biriliği olarak son derece önemli bir yatırım yapacağız” dedi. 


* “Görevimiz hukukun üstünlüğü siyaseti yapmaktır’’


Hukukun üstünlüğünü ve demokrasiyi savunmanın Türkiye Barolar Birliğinin görevi olduğuna vurgu yapan Fevzioğlu sözlerini şöyle sürdürdü;


“Bizim görevimiz hukukun üstünlüğü siyaseti yapmaktır. Birileri siyaset mi yapıyorsun dediğinde verdiğimiz cevap, “Evet bizler hukukun üstünlüğü siyaseti yapıyoruz” şeklinde. Bu yüzden siyasi partiler tapulu arazimize girdiniz deyip, haksız bir öfke gösteriyorlar. Hukukun üstünlüğünü ve demokrasiyi savunmak yurttaşların görevi fakat ilk olarak Türkiye Barolar Birliğinin görevidir. Son dönemde bütün kurumlar ve maalesef siyaset mekanizması sıfırın altına doğru ilerlerken, yargının konuşmayan yüzü olan halk için, konuşan yüzü olan avukatlar ve Türkiye Barolar Birliği’ne güven zirve yapmıştır. Bundan herkesin çıkarması gereken dersler var. Bizler yapılan yanlışların karşısında dik bir şekilde durup, hatırlatarak cevap veririz. Herkesin kalbini kazanmaya çalışıyoruz. Hukukun üstünlüğü derken, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı derken en temel sorunları dile getiririz. Sistem içinde savcı yurttaşı sorgularken, hakim yurttaşı yargılarken, yurttaşı savunan tek makam avukatlık makamıdır. Bu yüzden avukatların ve Türkiye Barolar Birliğinin yargı bağımsızlığı, tarafsızlık ve hukukun üstünlüğünü istiyoruz demesi, yurttaş adına bir taleptir. Mesleğimiz adına bir istek değildir. Bu mesleğimizin devam edebilmesi için bir taleptir. Zaman içerisinde bugün anlamak istemeyenler de anlayacaklardır. Halk çoktan anladı. Şu anda halk onları anlamaya zorluyor” 


Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Belediye ziyaretini ardından kendisi için düzenlenen öğle yemeğini ardından Kaynarca’ya hareket ederek etti. (Kadir Sinici)