“Festivalimizin kapsamını her yıl genişletiyoruz”

“Festivalimizin kapsamını her yıl genişletiyoruz”

“Festivalimizin kapsamını her yıl genişletiyoruz”

“Festivalimizin kapsamını her yıl genişletiyoruz”

“Festivalimizin kapsamını her yıl genişletiyoruz”
26 Mayıs 2012 - 09:24

* Kırklareli 22. Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali etkinlikleri dolayısıyla Karagöz Heykeli’ne çelenk koydu.







HABER MERKEZİ


Kırklareli Belediyesi tarafından bu yıl 22. düzenlenen Kırklareli Karagöz Kültür, Sanat ve Kakava Festivali etkinlikleri kapsamında 25 Mayıs 2012 Cuma günü saat 17.00’da Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan Karagöz Parkı’nda bulunan Karagöz Heykeli’ne çelenk koydu.


Çelenk koyma törenin ardından oluşturulan Festival Korteji’nde; Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, CHP Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek, Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, Kırklareli İl Emniyet Müdürü Mehmet Behsat Canbazoğlu, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, Pınarhisar Belediye  Başkanı Mustafa Cingöz, Kavaklı Belediye Başkanı İnci Gönülal Tunç, Belediye Meclis ve İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye çalışanları, diğer Kurum ve Kuruluş Müdürleri ve Sivil Toplum Örgütleri’nin Başkanları yer aldı. 


Çelenk töreni öncesinde konuşma yapan Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan Kakava Festivali’nin kalitesini düşürmeden kapsamını arttıracak şekilde mutlaka devam ettireceğini belirtti.


İlk başladığı günlerde 2 gün 2 gece yapılan festivalin 8 gün 8 geceye çıkarttıklarını ifade eden Çağlayan, burada yaptığı konuşmasında şunları söyledi;


“Belediyemiz tarafından bu yıl 22’incisi kutlanan Kırklareli Karagöz Kültür, Sanat ve Kakava Festivali’miz bu yılda daha da kapsamlı geçiyor. Son yıllarda gittikçe 2 günle başladı ve bu yıl 8 gün 8 gece olarak devam ediyoruz. Her yıl edebiyat, kültür, sanat, sergiler ve aynı zamanda sahne şovları giderek artmaktadır. Bunlar festivalimize değişik bir renk katmaktadır. Yağmurlu bir hafta geçirmemize rağmen Kırklareli halkı festivalimize büyük ilgi ve katılım gösteriyor. Festivalimizin bu gecesine rekor bir katılım bekliyoruz.”


Çelen töreninin ardından Mustafa Kemal Bulvarı, Karaumur Caddesi, 100. Yıl Caddesi’nden kortej halinde Vilayet Meydanı’ndan geçerek İstasyon Caddesi’nden Festival Alanı’na gitti. 


Burada; çeşitli okul ve derneklerin halk oyunları gösterileri yapılmasının ardından Festival Ateşi yakıldı.


Aynı günün gecesinde düzenlenen ana sahnede; Magiya Dans Grubu, Blues Of Rumeli ve Volkan Konak sahne aldı. (ue)