“Festivalimizin kalitesini düşürmeden kapsamını genişleteceğiz”

“Festivalimizin kalitesini düşürmeden kapsamını genişleteceğiz”

“Festivalimizin kalitesini düşürmeden kapsamını genişleteceğiz”

“Festivalimizin kalitesini düşürmeden kapsamını genişleteceğiz”

“Festivalimizin kalitesini düşürmeden kapsamını genişleteceğiz”
29 Mayıs 2010 - 10:01

* Kırklareli 20. Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali etkinlikleri dolayısıyla Karagöz Heykeli’ne çelenk koydu.


HABER MERKEZİ
Kırklareli 20. Karagöz Kültür, Sanat ve Kakava Festivali etkinlikleri dolayısıyla 27 Mayıs 2010 Perşembe günü saat 17.30’da Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan Karagöz Parkı’nda bulunan Karagöz Heykeli’ne çelenk koydu.
Çelenk koyma törenin ardından oluşturulan Festival Korteji’nde; CHP Kırklareli Milletvekili Dr. Tansel Barış, Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Kavaklı Belediye Başkanı İnci Gönülal Tunç, Kırklareli Belediye  Başkan Yardımcısı Ünal Başkur, Belediye Meclis ve İly Genel Meclisi Üyeleri, Belediye çalışanları, diğer Kurum ve Kuruluş Müdürleri ve Başkanları yer aldı. 
Çelenk töreni öncesinde konuşma yapan Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan kakava festivalinin kalitesini düşürmeden kapsamını arttıracak şekilde mutlaka devam ettireceğini belirterek şunları kaydetti;
“Kakava Şenlikleri yüzyılların bir geleneğidir. Kırklareli’de de belki yüzyıllardır kutlanmaktaydı ve doğal olarak kutlanmaktaydı. Kakava aslında hıdrellez anlamında kullanılmaktadır. Yerel dilde Kakava kelimesi kullanıldığı için biz orijinal olması bakımından ‘Kakava Festivali’ ismini aldık. Bir gün önce ateşler yakılır, üstünden atlanır. Sabahsı çimlerde yuvarlanılır ve genelliklede dere kenarlarında piknik yapılarak doğal bir şekilde kutlanıyordu. 20 yıl önce bu kutlamanın daha düzenli, daha kapsamlı olması amacıyla Kırklareli Belediye Başkanlığı buna sahip çıktı ve 20 yıldır da Belediye organizatörlüğünde Kakava Festivalimiz kutlanmaktadır. Kakava Festivali’nin başlatılması resmi anlamda organize edilmesi önemli bir olaydır. Ancak daha önemli bir olay bu başlatılan festivalin kalitesini düşürmeden hatta kapsamını arttırarak 20 yıl gibi uzun bir süre devam ettirilmesidir. Bizde bunu bu güne kadar yaptık, bundan önceki Belediye Başkanlarımızda yapmıştır. Onların yine huzurunda teşekkür ediyorum. Biz bundan sonrada Kakava Festivali’nin kalitesini düşürmeden kapsamını arttıracak şekilde mutlaka devam ettireceğiz. Çünkü Kakava veya Hıdrellez anlamıyla bir Bahar’ın gelişini bir Bahar coşkusunu yaşamak anlamına geliyor. Bu senede özellikle yağmurlu, soğuk bir kış geçirdik. Bakıyorum esasen festivalimiz 5 gün devam ediyor ve festivalimize halkın ilgisi, katkısı çok önemli buluyorum. Festivallerin devamını sağlayan zaten halkın ilgisidir. Halkın ilgi göstermediği, sivil kuruluşların sahip çıkmadığı ve desteklemediği festival bir yere kadar gider, bir yerden sonra gitmez. Ama Kırklareli halkı bu festivali tam anlamıyla sahip çıkmış. Gezenler vardır festival alanında çok önemli programlar olmamasına rağmen yoğun bir katılım, yoğun bir bahar coşkusu yaşanmaktadır. Bu anlamıyla bende sayın halkıma buradan teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Burada katılımda bulunan bütün kuruluşlara, arkadaşlara, gençlere ve sevgili öğrencilere teşekkür ediyoruz”
Çelen töreninin ardından Mustafa Kemal Bulvarı, Karaumur Caddesi, 100. Yıl Caddesi’nden kortej halinde Vilayet Meydanı’ndan geçerek İstasyon Caddesi’nden Festival Alanı’na gitti.
Burada; Balaban Güreş Grubu’nun Gösterisi, TOBB Lisesi Halk Oyunları’nın Gösterisi, Kırklareli Roman Grubu’nun Gösterisi, Gençlik Merkezi Minik Dans Grubu, Kırklareli Atatürk İlköğretim Okulu Spor Kulübü’nün Halk Oyunları Gösterisi, Kırklareli Roman Dansları Grubu’nun Gösterisi’nin ardından Dilektaşı Bulgaristan Davayratesidelence Grubu’nun gösterileri sahnelendi. Daha sonra Festival Ateşi Kırklareli Milletvekili Dr. Tansel Barış ve Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan tarafından yakıldı.
Aynı günün gecesinde düzenlenen ve Bulgaristan’dan grup ve sanatçıların katıldığı “Balkanlardan Esintiler” Programı düzenlendi. Programda; Loveç Majoret Grubu, Malko Tırnova Folklor Ekibi Dans, Müzik ve Folklor Gösterileri sundu. Burgas National Orkestrası’nın Dans Gösterisi’nin ardından Bulgaristan Pop Müzik Sanatçısı Esil Duran ve MAGİYA Bale Dans Grubu sahne aldı. (s)