Esnaf dondurucu soğuğa rağmen tezgah açtı

Esnaf dondurucu soğuğa rağmen tezgah açtı

Esnaf dondurucu soğuğa rağmen tezgah açtı

Esnaf dondurucu soğuğa rağmen tezgah açtı

Esnaf dondurucu soğuğa rağmen tezgah açtı
31 Ocak 2011 - 09:16

Kırklareli pazarcı esnafı soğuk havaya rağmen Cumartesi günü tezgah
açarak ekmek parası peşine düştü. Cumartesi Pazarı için pazaryerine
gelip tezgah açan vatandaşlar güneşli fakat soğuk olan havaya rağmen
tezgahlarının başında atkı ve bereleri ile durdu.

HABER MERKEZİ

Giyim reyonunda soğuk hava yüzünden esnaflar tezgah açmazken gıda reyonlarında da seyrek açılan tezgahlar gözden kaçmadı.
Pazaryerinde Elma ve Portakal kilosu 1 TL’den, Mandalina Kilosu 2 TL’den, Domates kilosu 1.50 ile 2 TL’den, Havuç kilosu 1.50 TL’den satıldı.
* Mantara pazar tezgahına çıktı
Pazar tezgahına inen mantar kilosu 5 TL’den satıldı.
Mantar, protein değeri yüksek bir besin olmakla birlikte yağ oranı düşük olduğu için diyetlerde sıklıkla kullanılır. Mantar lezzetli ve besleyici bir besin olmakla birlikte zehirli pek çok türü olduğu için yabani mantar uzman kişiler tarafından toplanmalı ve dikkatli tüketilmelidir. Bu nedenle kültür mantarlarını tercih etmek daha sağlıklı olur. Ayrıca, mantar vücutta üre asidi bıraktığı için Romatizmalılara tavsiye edilmez.
Mantarın faydaları; Etin yerini tutar. Protein Değeri etten fazladır. Yorgunluğu giderir. Düşünme ve Öğrenme yeteneğini geliştirir. Kansızlığı giderir. Bedenin gelişmesine yardımcı olur. Romatizma ve üremi olanlar yememelidir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalılara karşı direnci arttırır. Göze ve vücuda kuvvet verir. Bedensel ve zihinsel gelişimi destekler. Bol miktarda demir minerali içeren mantar, kansızlığa iyi gelir. Kandaki kolesterol oranını düşürerek kalp ve damar hastalıkları ile kalp krizine karşı koruyucu etki gösterir. (cs)