“Erozyon, Doğa ve Çevre” Semineri yarın başlıyor

“Erozyon, Doğa ve Çevre” Semineri yarın başlıyor

“Erozyon, Doğa ve Çevre” Semineri yarın başlıyor

“Erozyon, Doğa ve Çevre” Semineri yarın başlıyor

“Erozyon, Doğa ve Çevre” Semineri yarın başlıyor
01 Mart 2011 - 09:27


HABER MERKEZİ
Kırklareli TEMA Temsilcisi Ali Korur 02-03-04 Mart 2011 tarihlerinde merkez ilçedeki İlköğretim Okulu ve Ortaöğretim Kurumları’nın öğretmenlerine “Erozyon, Doğa ve Çevre” konulu seminer verileceğini ifade etti.
TEMA Kırklareli Temsilcisi Ali Korur yapılacak olan etkinlikle ilgili olarak yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:
“TEMA’nın hedefi; erozyon, çoraklaşma, çölleşme ve yanlış arazi kullanımının sebep ve sonuçları, alınacak önlemler, toprağın ve doğal varlıkların korunması hususlarında bilinçli ve güçlü bir kamuoyu oluşturmaktır. Bu bilinçli toplumun, toprağın, orman, mera ve tarım alanlarının önemini bilen ve onları koruyan, erozyon, çoraklaşma, çölleşme, yanlış arazi kullanımı ve bunların doğuracağı olumsuz sonuçları konusunda bilgili, her türlü canlıyı koruyan, bitkilendirme konusunda duyarlı ve aktif, çevre koruma bilincine sahip, tutum ve davranışları ile örnek, sorumlu  vatandaşlık bilinci gelişmiş bireylerden oluşması hedeflenmektedir.
Bu çerçevede TEMA Vakfı çeşitli kurum ve kuruluşlarla eğitim iş birlikleri yaparak, vakıfça çeşitli eğitim etkinlikleri düzenlemektedir. Bu bağlamda daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda ilimiz merkez ilçede 02-03-04 Mart 2011 tarihlerinde 15.30-18.00 saatleri arasında Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda merkez ilçede eğitim ve öğretim vermekte olan İlköğretim Okulu ve Ortaöğretim Kurumları’nın  öğretmenlerine yönelik olarak “Erozyon, Doğa ve Çevre” konulu seminer verilecek.
02 Mart 2011 Çarşamba günkü semineri TEMA Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Doğan, 03 Mart 2011 Perşembe günkü semineri TEMA Yönetim Kurulu Prof. Dr. Başkanı Lütfi Baş, 04 Mart 2011 Cuma günkü semineri Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Altın verecek.” (s)