Eroğlu, projesiyle Ergene’yi ıslah için geliyor

Eroğlu, projesiyle Ergene’yi ıslah için geliyor

Eroğlu, projesiyle Ergene’yi ıslah için geliyor

Eroğlu, projesiyle Ergene’yi ıslah için geliyor

Eroğlu, projesiyle Ergene’yi ıslah için geliyor
02 Ekim 2011 - 20:34

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu bugün Kırklareli’de olacak. Eroğlu’nun Ergene için temizleme projesini burada açıklayacağı öğrenildi.













HABER MERKEZİ


Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Emin Tunç, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun bugün Kırklareli’ne geleceğini söyledi.


Bakan Eroğlu’nun saat 11.30’da Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’ı, saat 12.00’da AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katılacağını söyleyen Tunç, daha sonra Edirne’ye gideceğini ifade etti.


Tunç; “Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nu bugün Kırklareli’de ağırlayacağız. Sayın Bakanımız Eroğlu, Orman ve Su İşleri ile ilgili yapılacak olan Koordinasyon Toplantısı’na katılmak için Kırklareli’ne geliyor. Toplantıya katılmadan önce bir takım ziyaretlerde bulunacak. Öncelikli olarak ilimize geldiğinde ilimiz Valisi Sayın Mustafa Yaman’ı ziyaret edecek. Daha sonrasında AK Parti İl Başkanlığımızı ziyaretinin ardından bir dinlenme molası verilecek ve hemen akabinde Koordinasyon toplantısına katılacak” dedi.


Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Ergene Havzası için bir projesi olduğunu belirten Tunç, açıklamasına şu şekilde devam etti;


“Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu Trakya için büyük hizmetler yapan bir bakanımızdır. Trakya’nın en büyük sorunu olan Ergene Havzası için olağan üstü bir proje hazırlayıp temizlenmesiyle ilgili çalışmalar yapılacak.


Bakanımızın projesiyle birlikte Ergene Havzası eski günlerine geri dönecek. Nasıl ki Haliç temizlendiyse, Ergene Havzası da o şekilde temizlenecek. Hazırlanan proje kapsamında Ergene Nehri tepeden tırnağa 4 yıl içerisinde temizlenip, eski günlerinde olduğu gibi pırıl pırıl akması sağlanacak ve kıyısında temiz bir doğa ile iç içe olarak piknik yapabileceğiz.


Bakanımızın daha önceki ziyaretinde orman köylülerin, çiftçilerin sıkıntılarını dinledi ve büyük bir bölümünü sonuçlandırdı. Bakanımız ilimize geldiği zaman bunlarla ilgili açıklamalar yapmasını bekliyoruz.” (ue)