Ermeni-Yahudi Sinsi Lobisi

Ermeni-Yahudi Sinsi Lobisi

Ermeni-Yahudi Sinsi Lobisi

Ermeni-Yahudi Sinsi Lobisi

Ermeni-Yahudi Sinsi Lobisi
11 Mart 2010 - 10:26


MİSAFİR KALEM
Mustafa Yılmaz
Orman Yüksek Mühendisi


ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri komisyonunda 4 Mart günü oylanan Ermeni soykırım iddiası ilk oylamada yeterli oyu bulamayıp reddedildiği halde, meclisi yöneten Yahudi başkanın saatlerce oturumu uzatması sonucu eşitliği bozacak (bir) oy bulunmuş ve Türkiye’miz aleyhine sonuç çıkarılmıştır.
Meclisi yöneten kişinin tarafsız davranması gerektiği halde, oturumu açış konuşmasında; ‘ Artık Türklerin tarihleriyle yüzleşme zamanı geldi’ diye söze başlaması çok açıkça gösteriyor ki bir kuyruk acısının tezahürüdür. ONE MINUTE! Olayından sonra Yahudi’nin kaybettiği prestij kaybı bir şekilde yansımasını gösterdi.
Ama elbette ki bu dünyanın sonu değil… Ve Türkiye’yi soykırımla suçlayanların evvela kendi ellerinin kanlarını görmeleri gerekmez mi? Ermeni soykırımı iddiasında bulunan Yahudi, Ermeni’nin arkasında durarak, onları kullanarak kendi kirini örtecek anlaşılan…
Aslında Türkiyemiz, Ermenistan ile sorunlarını çözme konusunda bazı aşamalar kaydettiği halde ABD’deki Ermeni Diyasporası daha farklı bir politika izleyerek düşmanlık çizgisinde devam ediyor. Burada farklı lobilerin bu konuyu bir politik- ticari- şantaj malzemesi olarak tahrik ettikleri de bilinen bir gerçek.
Dünya menfaati gereği Bukelemun gibi durmadan renk değiştiren politika örnekleriyle dolu.. Mesela Cezayir Hükümeti Cezayir’de Fransızların uyguladığı soykırımı gündeme alma niyetine girince Sarkozyi ‘Tarihi tarihçilere bırakalım!’ der ama Ermeni iddialarına gelince işi lobi faaliyetlerine havale eder…
İşte bu tarihi olay siyasi ve ekonomik çıkarlar adına ABD,İngiltere, İsrail, Rusya, Fransa ve daha birçok dostlarımız (!) tarafından bir şantaj malzemesi olarak her yıl kullanılır..
“Türkler’in tarihleriyle yüzleşme zamanı geldi” diyen Yahudi başkan sakın Fatih dedemizin İspanyol Hıristiyanların kılıcından kurtarıp İstanbul’a taşıdığı ve asırlarca ülkemizde misafir ettiğimiz dostlarımızdan olmasın…
Bizim yüce milletimizin şanlı tarihinde utanılacak bir tek sayfa bulamazsınız.
Bizim devlet büyüklerimiz yıllardan beri ‘ tarihi gerçekler lobi faaliyetleri ile entrikalarla, yalan iftira kampanyalarıyla, parmak kaldırarak belirlenemez.
Siz gerçeği araştırmak mı istiyorsunuz? O halde buyurun! Bizim arşivlerimiz herkese açık. Bilim adamları, tarihçiler incelesin, ak- kara çıksın ortaya…
Ama kaypak siyasetten çıkar umanlar Türk liderlerinin bu çok net tavırlarına yaklaşamadılar. Hala lobi entrikalarından medet umma telaşındalar.
Ne var ki gerçeklerin uzun süre örtülemeyeceğini herkes görecek!.. Dünya da görecek!...
Yeter ki ülkemiz olarak, liderlerimiz olarak iktidarıyla, muhalefetiyle, bürokratıyla, askeriyle, halkıyla sağlam duralım.
Kendi kendimizi yaralamayalım, zayıf düşürmeyelim…
Ve büyük şairimizin her zaman kulaklara küpe olacak şiirini yine tekrarlayalım.
Girmese tefrika millete, düşman giremez..
Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez…