Ergun Selçuk’tan üyelerine yeni bir kurs daha

Ergun Selçuk’tan üyelerine yeni bir kurs daha

Ergun Selçuk’tan üyelerine yeni bir kurs daha

Ergun Selçuk’tan üyelerine yeni bir kurs daha

Ergun Selçuk’tan üyelerine yeni bir kurs daha
27 Ekim 2009 - 20:04

* Kırklareli İnşaat Sanatkarları Elektrikçiler ve Elektronikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı önümüzdeki haftadan itibaren üyelerine yeni bir kurs daha düzenleyecek.

HABER MERKEZİ
Kırklareli İnşaat Sanatkarları Elektrikçiler ve Elektronikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından üyelerine yönelik olarak yeni bir kurs daha düzenleniyor. Düzenlenecek olan kursla ilgili olarak Oda Başkanı Ergun Selçuk şunları kaydetti:
“Eğitim programında soğutma ve iklimlendirme konularında dersler bulunan üniversite ve yüksek okul mezunları olması veya 5/6/1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında program içeriğinde soğutma ve iklimlendirme konuları bulunan programı (kalfalık, ustalık ve diploma) bitirmeleri veya meslek yüksek okulu veya meslek lisesi mezunlarının Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Ozon Tabakasına Zarar Veren Gazların Kullanımı ve Kontrolü konulu ve süresi en az yirmi beş saatlik kurs programını başarı ile bitirmeleri gerekmektedir.
Bunlar dışındaki belgelerin değerlendirilmesi Milli Eğitim Bakanlığı'nca denklik yolu ile yapılır. Bu maddede belirtilen niteliklere sahip olmayan son kullanıcılara kontrol altındaki maddelerin satışı yasaktır denilmektedir.
Adı geçen yönetmelik çerçevesinde Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servisçiliği ile Soğutma ve İklimlendirme Meslek Dallarında faaliyet gösteren Kalfa, Usta, Teknisyen ve Teknikerlerin Ozon Tabakasına Zarar Veren Gazların Kullanımı ve Kontrolü konularında bilgi ve becerilerini arttırmak amacıyla; 12 Şubat 2009 tarihli "Milli Eğilim Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Arasında Düzenlenecek Yaygın Mesleki Eğilim Faaliyetlerine İlişkin İşbirliği Protokolü" kapsamında önümüzdeki haftadan itibaren kurs açacağız.” (s)