Enstrüman kursları devam ediyor

Enstrüman kursları devam ediyor

Enstrüman kursları devam ediyor

Enstrüman kursları devam ediyor

Enstrüman kursları devam ediyor
16 Temmuz 2012 - 09:22

Kırklareli Halk Eğitim Merkezi (HEM) ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğü’nün Enstrüman Kursları devam ediyor.




HABER MERKEZİ


 Kırklareli Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Hayati Çapa müziğin insan yaşamında çok ayrı bir yere sahip olduğunu, müzikle ilgilenen kişilerin daha sakin olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:


“2011-2012 öğretim yılında 1 Eylül 2012 tarihinden itibaren 9 Enstrüman kursumuz açıldı. Bu kurslardan 2 keman, 1 gitar, 1 bağlama kursları tamamlanmış olup, 2 keman kursu Halk Eğitim Merkezi’mizde, 2 gitar kursumuz Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda 1 ney kursumuz devam etmektedir. 


Özellikle okulların yaz tatiline girdiği dönemlerde öğrencilerimizi kurslarımıza katılması bizleri ayrıca sevinmektedir. 


 “Enstrüman kursları çocuklarımızın ve gençlerimizin sosyal yönden gelişimini sağlar”


Enstrüman kursları çocukların ve gençlerimizin kendilerine olan öz güvenini güçlendirir. Zamanını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlar. Farklılıklara saygı duymayı, hoşgörülü olmayı öğretir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korur. Okul çağındaki çocuklarımızın daha hızlı okumalarını, düşünme ve anlama güçlerini geliştirir. 


Dünya üniversitelerinin müziğin faydaları konusunda yaptıkları araştırmalarda çarpıcı sonuçlar elde edilmiştir. California Üniversitesi’nde yapılan araştırmalarda müzik eğitimi alan öğrencilerin ders başarısının yüzde 46 oranında arttığı saptanmıştır. 


Osmanlı Devleti’nin ikinci Başkenti Edirne’de bulunan Sultan İkinci Beyazıt Külliyesi Darüşşifası’nda ruh hastalıklarının tedavisi müzikle yapılmıştır” dedi.


09 Temmuz 2012 tarihinde başlayan keman kursu Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Salonunda Müzik Öğretmeni İlknur Baskın tarafından verilmekte olup, kurs haftanın 5 günü toplamda 240 saat sürecek. (ş)