Elmacık Köyü’nün acı günü

Elmacık Köyü’nün acı günü

Elmacık Köyü’nün acı günü

Elmacık Köyü’nün acı günü

Elmacık Köyü’nün acı günü
23 Eylül 2014 - 07:21

* Kırklareli’nin Kofçaz İlçesi’ne bağlı Elmacık Köyü 19 Eylül 2014 Cuma günü Köy Kâhyası (Korucu) Osman Olcay'ı (47) son yolculuğuna uğurladı. Elmacık köyü yasa boğuldu.







HABER MERKEZİ


Kırklareli’nin Kofçaz İlçesi’ne bağlı Elmacık Köyü’nde 1967 yılında doğan, daha sonrada hayatını İstanbul’ da devam ettiren 1 çocuk babası Osman Olcay, İstanbul’daki hayatını bırakarak 10 yıl önce köye yerleşti. Ve Köyün Kâhyası oldu. Elmacık Köyü’ne yıllardan beri hizmet eden, adeta köyün eli ayağı olan Olcay, Köy Halkı tarafından da çok sevilen biriydi. Köy halkının bütün sıkıntılarına koşmaya çalışır, birinin yardıma ihtiyacı olduğunda karşılıksız yerine getirmeye çalışırdı.


Olcay, 18 Eylül 2014 Perşembe akşamı evine dinlenmeye gittiği sırada kalp krizi geçirdi. Ailesi tarafından sağlık ekiplerine haber verildi. Eve gelen sağlık ekipleri, geç kalındığını ve yapacak bir şey kalmadığı söyledi. Başta ailesi ve bütün köy halkı yasa boğuldu. Elmacık Köyü Muhtarı Sabahattin Koç mesai arkadaşı, Olcay’ın ölüm şokunu Uzun süre üstünden atamadı. 


Muhtar Koç,  Osman Olcay’dan bahsederek, şunları kaydetti; “İş Arkadaşım, can dostum olan Osman’ın ani ölümü bizi yıktı. Daha Perşembe günü beraber oturup köy için neler yapacağımızı konuştuk, çay içtik, akşamüzeri ben eve dinlenmeye gidiyorum diyerek ayrıldık. 2 saat sonrada ölüm haberini aldım şoka girdim. Yıllardan beri köyümüze hizmet eden, köyü çok seven, insanlara saygılı, dürüst, çalışkan biriydi. Köy halkı tarafından çok sevilirdi. 10 yıldan beri beraber çalışıyoruz, köy için gece gündüz durmadan çalıştığı günler oldu ve karşılık beklemeden hizmet etti.  Zaman zaman Köy Halkıyla bir araya gelerek konuşmalar yaptığımızda her konuşmada Osman’dan çok memnun olduklarını dile getirirlerdi. Şuana kadar hiçbir zaman ufak bir şikâyet dahi gelmemiştir. Rabbim Mekânını Cennet etsin başta ailesi ve biz Köy halkımızın başı sağolsun.”


Olcay, 19 Eylül 2014 Cuma günü Cuma Namazı’ndan sonra Cenaze Namazı kılınarak, Köy Mezarlığı’na defnedildi. (Selçuk Vurucu)