El emeği, göz nuru eserler Gar Binası’nda sergileniyor

El emeği, göz nuru eserler Gar Binası’nda sergileniyor

El emeği, göz nuru eserler Gar Binası’nda sergileniyor

El emeği, göz nuru eserler Gar Binası’nda sergileniyor

El emeği, göz nuru eserler Gar Binası’nda sergileniyor
25 Haziran 2014 - 09:44

Çapa; “355 kursa 7 bin kişi katıldı”







HABER MERKEZİ


Kırklareli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nün açtığı 5 Resim Kursu’nda yapılan Resimler için bir sergi açıldı.


Bugüne kadar açtığı Kurslarla birçok kişinin meslek sahibi olmasına katkıda bulunan Halk Eğitim Merkezi bu kursları çeşitli etkinliklerle halka sergiliyor. Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O Müdürlüğü’nün Öğretim Yılı başından bugüne kadar 355 kurs açtı. Bu kurslara 7 bin kişi katıldı. Bu kurslardan en fazla ilgiyi ise “Resim Yapma Kursu” gördü.. Açılan 5 Resim Kursu’nda yapılan eserler Gar Binası’nda sergilenmeye başlandı.


29 Haziran Pazar gününe kadar açık kalacak Resim Sergisi’nde Kara Kalem’den, Sulu Boya ve Yağlı Boya kadar yapılan birçok eserlerin sergilenecek. Kırklareli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fikret Merter’in katılımı ile açılan sergiye tüm vatandaşlar ziyaret edebilecek. Resim Öğretmeni Burcu Bahçuvan katkıları ile Resim Sergisi’nde şu kursiyerlerin resimleri sergilenecek; Ali Eryılmaz, Ayşe Terekli, Cansu Çakıcı, Sonel Tolun, Sadiye Çimen, Handan Uzay, Nuriye Üstündağ, Nermin Esgel, Nermin Türkoğlu Tuğba Yılmaz, Zehra Yılmaz, Dilek Çerkez, Çisem Özbek, Nilüfer Sonçağ. Fenniye Baykan, Tomris Turan, Mukadder Bağıran, Büşra Kuşer İkbal Gündoğan, Burcu Bahçuvan 


Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O Müdürü Hayati Çapa, Resim Sergisi ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti;


“İlimizde Hayat Boyu Öğrenme Faaliyetlerine Katılım, her yıl giderek artmaktadır. 2013-2014 Öğretim Yılında,  Öğretim yılı başından bugüne, 355 kursumuza 7 bin kişi katıldı. Resim Kurslarımız yoğun ilgi gördü. Hasan Yel ve Burcu Bahçuvan öğretmenlerimiz ile açtığımız 5 resim Kursumuzda kursiyerlerimizin yaptığı Kara Kalem, Sulu Boya, Yağlı Boya Resim çalışmalarından her iki resim öğretmenlerimizin kursiyerlerinin çalışmalarını sergilemeyi planladık. Bugün Resim Öğretmenimiz Burcu Bavçuvan ile 2013-2014 Öğretim Yılı’nda açtığımız Sulu Boya Resim ve Guvaş Boya Kursları’na katılan kursiyerlerimizin, kurslarda yaptıkları, Kara Kalem, Sulu Boya, Yağlı Boya Tablo’dan oluşan Karma Resim Sergimiz Gar Binası’nda açılmış olup, 29 Haziran 2014 pazar gününe kadar tarihine kadar ziyaret edilebilecek.” (Kadir Sinici)