Eko-Agro Turizmimizin gelişimi için ilk adım atıldı

Eko-Agro Turizmimizin gelişimi için ilk adım atıldı

Eko-Agro Turizmimizin gelişimi için ilk adım atıldı

Eko-Agro Turizmimizin gelişimi için ilk adım atıldı

Eko-Agro Turizmimizin gelişimi için ilk adım atıldı
22 Temmuz 2011 - 08:51

“Kırklareli’nin Eko-Agro Turizminin Geliştirilmesi Projesi” basın toplantısı ile tanıtıldı.







HABER MERKEZİ


Kırklareli Çevre Koruma Vakfı ile Kırklareli Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (KIFSAD) ortaklığında, Trakya Kalkınma Ajansı ve Kırklareli Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin katkıları ile hazırlanan “Kırklareli’nin Eko-Agro Turizminin Geliştirilmesi Projesi” 20 Temmuz 2011 Çarşamba günü yapılan bir toplantı ile basına tanıtıldı.


Saat 17.00’da Kırklareli Çevre Koruma Vakfı binasında yapılan toplantıya Kırklareli Vali Yardımcısı ve Çevre Koruma Vakfı Başkanı İsmail Gültekin, Proje Koordinatörü ve ORKÖY Şube Müdürü Önder Pakdemir, Uzman ve KIFSAD Başkan Yardımcısı Sedat Yılmaz ve basın mensupları katıldı.


Proje, yapılan toplantıda slayt gösterimi ile tanıtıldı. Tanıtım öncesinde bir konuşma yapan İsmail Gültekin şunları söyledi; “Hazırladığımız proje ile ilgili sizlere bilgi vereceğiz. Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen bir proje, bu proje ile 9 adet gezi, 2 bisiklet, bir tanede eko turizm amaçlı yol düzenlemesi çalışması yapacağız. Kırklareli’nin turizmine, doğal zenginliğinin tanıtılmasına katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu proje bir ilk olacak. İlk defa Yıldız Dağları ve tüm alan içerisinde düzenleme çalışması yapacağız.” Proje amacının Yıldız Dağlarının barındırdığı doğal güzelliklerin korunarak tanıtılması olduğunu ifade eden Gültekin, proje maliyetinin 226 bin 391 lira olduğunu belirtti. 


Proje kapsamında, 80 kilometre uzunluğunda 9 adet yürüyüş parkuru, 71 kilometre bisiklet parkuru oluşturulacağını bildiren Gültekin, şöyle devam etti: 


“Proje çalışmalarını 2012 yılı Mayıs ayında bitirmeyi çalışıyoruz. Bölgemize gelen yerli ve yabancı turistler oluşturulan parkurlarla bölgenin doğal zenginliklerini gezebilecekler. Projenin uygulama alanları özellikle Yıldız Dağları olacak. Proje kapsamında 12 doğa rehberi bulunacak. Proje, Trakya Kalkınma Ajansı Destekli yapılacak.”


Toplantıda daha sonra Peyzaj Mimarı Müberra Akkaya proje hakkında teknik ve detaylı bilgiler verdi. (cs)