“Ekmek için Ekmeleddin” dediler

“Ekmek için Ekmeleddin” dediler

“Ekmek için Ekmeleddin” dediler

“Ekmek için Ekmeleddin” dediler

“Ekmek için Ekmeleddin” dediler
01 Ağustos 2014 - 07:22

* Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Babaeski İlçe Başkanları 28 Temmuz 2014 Pazartesi günü Ramazan Bayramı’nın 1. günü nedeniyle bir araya gelerek “Ekmek için Ekmeleddin” dediler.







HABER MERKEZİ


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Babaeski İlçe Başkanları 28 Temmuz 2014 Pazartesi günü Ramazan Bayramı’nın 1. günü nedeniyle bir araya gelerek “Ekmek için Ekmeleddin” dediler. Babaeski Belediyesi Tansa Düğün Salonu’nda gerçekleşen bayramlaşma programından sonra bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Babaeski İlçe Başkanı Fikri Karaca, Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Babaeski İlçe Başkanı Semih Meriç, Alpullu Belediye Başkanı Saim Kırcı, Babaeski Belediye Meclis Üyesi Sebahattin Nemli ve Yeşilyurt Gazetesi Köşe Yazarı Özkan Başaran 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirdiler.


* Başkan Karaca; “Bu seçim, geleceğimizin oylanacağı seçim olacak”


Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Babaeski İlçe Başkanı Fikri Karaca, yaptığı açıklamada şunlara yer verdi; “10 Ağustos 2014 tarihinde Cumhurbaşkanımızı seçmek üzere sandığa gideceğiz. Bu seçim Cumhuriyet ve demokrasi tarihimizde bir ilk olacaktır. Cumhurbaşkanımızı ilk kez Halk seçecektir. Yine aynı şekilde bir ilki daha gerçekleştirmekteyiz. Bu ilk ise demokrasi tarihimizin büyük uzlaşısıdır. Bizler siyası görüşleri ve temsil ettiği kitleleri farklı olan Türkiye siyasetinde yer alan 2 siyasi partinin Babaeski İlçe Başkanlarıyız. Genel Merkezlerimiz ve Genel Başkanlarımızın Türkiye’mizin tüm sivil toplum kuruluşları, toplum katmanları ile yaptığı görüşmeler sonucunda Cumhurbaşkanı adayı nitelikleri üzerinde görüş birliğine varmışlar ve bu nitelikleri üzerinde barındıran Prof. Dr. Ekmeleddiin İhsanoğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı göstermek üzere bir uzlaşma içerisine girmişler, yoğun çalışmaların ardından Sn. İhsanoğlu’ nu Cumhurbaşkanı adayı göstermişleridir. Demokrasi için büyük uzlaşmanın Cumhurbaşkanı Adayı olan Sn. İhsanoğlu artık bütün Türkiye’nin adayıdır. Farklı siyasi görüşlerin üzerinde uzlaştığı ve artık halkın Cumhurbaşkanı Adayı olan İhsanoğlu’nun devletimizin en yüce makamına seçilmesi için siz Babaeski Halkı’na çağrımız vardır. Bizler 2 siyasi partinin ilçe başkanları olarak gerek ilçemiz Babaeski’de gerek ülkemizde 12 yıllık AKP iktidarının tahribatının çok ağır olduğunu ve bu tahribatın sonuçlarını yine halkımızın çektiğini görmekteyiz ve ülkemizin geleceği için endişe duymaktayız. Tahrip edilen demokrasi kültürümüzün yeniden yoluna girmesi için son viraj Cumhurbaşkanlığı seçimleri olup bu anlamda kullanacağımız oy çok önemlidir.  Bu seçim geleceğimizin, çocuklarımızın geleceğinin, vatanımızın geleceğinin oylanacağı bir seçim olacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ya bu gidişe dur diyeceğiz veya ülkemizin bölünmesine halkımızın ayrıştırılmasına evet diyeceğiz.”


* Başkan Meriç; “Bayrağımızın dalgalanmasını, topraklarımızın bölünmemesini istiyoruz”


Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Babaeski İlçe Başkanı Semih Meriç ise; “Bizler Ülkemizi, Devletimizi, halkımızı çok seviyoruz. Bayrağımızın dalgalanmasını, topraklarımızın bölünmemesini istiyoruz. Bu sebeple herkesi kucaklayan, milli değerlere sahip, akademik kimliği olan, uluslararası kimliği olan, dinine, milletine, bayrağına bağlı devletini halkını seven, laik demokratik Cumhuriyeti sahiplenen, sakin, bilgili, uzlaşmacı ve herkesi kucaklayan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun arkasındayız destekçileriyiz. Değerli Babaeski Halkı’nın da büyük uzlaşma adayı Sn. İhsanoğlu’na destek vereceğini inanıyoruz. Sn. Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy istiyoruz. Çünkü Türkiye’nin kavgaya değil barışa ihtiyacı var. Türkiye’nin birlik beraberlik ve kardeşliğe ihtiyacı var. Bizler birlik beraberlik kardeşlik içinde güç birliği içinde seçim çalışmalarımızı yapacağız. Çünkü halkımızın önüne Türkiye’yi temsil edecek bir adayla her kesimi kucaklayacak temiz ve hiçbir siyasi partiye üye olmamış her siyasi görüşe aynı mesafede olan bir partinin değil ve Türkiye’nin desteğini alan bir aday ile çıkıyoruz” dedi. (Özkan Başaran)