“Ekmeğimiz doğal tadına kavuşacak”

“Ekmeğimiz doğal tadına kavuşacak”

“Ekmeğimiz doğal tadına kavuşacak”

“Ekmeğimiz doğal tadına kavuşacak”

“Ekmeğimiz doğal tadına kavuşacak”
14 Şubat 2012 - 17:48

Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi, 01 Temmuz 2012 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan “Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği” ile ekmeğimizin doğal tadına kavuşacağını söyledi.




HABER MERKEZİ


Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi, “01 Temmuz 2012 tarihinden itibaren halkımız tuz oranı düşük, kepek miktarı yüksek, doğal tadında ekmek yemeye başlayacak” dedi. 


Ekmeklerin; Resmi Gazete’de yayımlanan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın “Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği” gereğince 01 Temmuz 2012 Pazar gününden itibaren %2 tuz oranının yüzde 1,5'e indirilerek, kepek oranı tip 650 ve daha yüksek kepek içeren ekmeklik buğday unlarından yapılacağını belirten Çebi şunları kaydetti:


“5596 Sayılı Kanuna istinaden Resmi Gazete’de yayımlanan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın “Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği” gereğince 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren ekmeklerin ağırlıkları 250 gramdan başlayacak ve 50’şer gram arttırılarak imal edilecek. Belirtilen tarihten itibaren imal edilecek olan ekmekler kepek oranı tip 650 ve daha yüksek kepek içeren ekmeklik buğday unlarından yapılacak ve önceden ekmek içerisinde bulunan %2 tuz oranı yüzde 1,5’e düşürülecek. Bu uygulamalarla birlikte ekmeklerimiz esmerleşecek. Ekmeklerimiz asıl doğal tadına kavuşacak. İyi pişmiş, gözenekleri düzenli bir hal alacak.


Buna göre; fırıncılarımız ve ekmek üreticilerimiz 01 Temmuz 2012 tarihinden itibaren belirtilen kurallar dışında ekmek üretemeyecekler. Bu tarihe kadar işyerlerinde gerekli düzenlemeleri yapmaları gerekiyor. Belirtilen tarihten sonra yapılacak olan denetimlerde bu şartlar aranacak. Bu şartlara uymayanlar hakkında gerekli yasal cezalar uygulanacak.” (s)