Eğitimi geleceğe taşıyacak olan Tablet Bilgisayarlar dağıtıldı

Eğitimi geleceğe taşıyacak olan Tablet Bilgisayarlar dağıtıldı

Eğitimi geleceğe taşıyacak olan Tablet Bilgisayarlar dağıtıldı

Eğitimi geleceğe taşıyacak olan Tablet Bilgisayarlar dağıtıldı

Eğitimi geleceğe taşıyacak olan Tablet Bilgisayarlar dağıtıldı
18 Şubat 2014 - 12:29

Yaman; “Türkiye, Dünya Devleti olduğunu bu projeyle bir kez daha gösterdi”

HABER MERKEZİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen ve Milli Eğitim Bakanlığı ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde 17 Şubat 2014 Pazartesi günü saat 13.00’de Tablet Dağıtım Töreni düzenlendi.
Düzenlenen Tablet Dağıtım Töreni’ne; Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareli Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Kırklareli İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Ömer Lütfi Mor, Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Ramazan Oruç, Okul Öğretmenleri, öğrenciler, kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende ilk olarak Fatih Projesi’nin Tanıtım Videosu izlenildi. Projenin Kırklareli’deki uygulaması ile ilgili olarak yapılan sunumun ardından Başbakan recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirilen Toplu Tablet Dağıtım Töreni TV’den canlı olarak izlindi.
Canlı programın ardından Kırklareli Valisi Mustafa Yaman ve beraberindekiler tarafından ilk olarak Okul Öğretmenlerine tabletleri dağıtıldı. Ardından sınıflara geçen Vali Yaman burada eğitim ve öğretim görmekte olan öğrencilere tabletlerini vererek hayırlı olması temennisinde bulundu.
* Can; “Bu proje Bilişim Dünyası’nın yüz akıdır”
Sınıfta gerçekleştirilen Tablet Dağıtım Töreni’nde bir konuşma yapan 9. Sınıf öğrencisi Kader Can; “Bilişim alanında en önemli projelerden biri olan Fatih Projesi okullarımızı kara tahtadan kurtarıp, Akıllı Tahtalarla tanıştırmıştır. Tablet Bilgisayarları getirerek bir ilke imza atmıştır. Bilişim Dünyası’nın yüz akı olan bu proje ülkemiz öğretmen ve öğrencilerini geleceğe taşımaktadır. Fatih Projesi ile Türkiye’de yeni bir rüzgar eszmeye başladı. Eğitim Alanı’nda Türkiye’de köklü değişimin başlangıcı olan bu etkinlik çerçevesinde bizlere verilen Tablet Bilgisayarlardan dolayı teşekkürler ederiz” dedi.
* Yaman; “Bu proje gurur verici bir projedir”
Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, bu projenin Türkiye’nin Bir Dünya Devleti olduğunu göstermesi bakımından çok büyük önem taşıdığını belirterek; “Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında geçtiğimiz sene okullarımıza 245 adet Tablet Bilgisayar dağıtımı yapmıştık. Bugünde Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’da katıldığı program çerçevesinde Kırklareli il genelinde 241’i öğretmenlere, 835’i öğrencilere olmak üzere 1076 adet Tablet Bilgisayar’ın dağıtımını yaptık. Bu proje çok gurur verici bir projedir. Bu proje ile Türkiye’nin bir Dünya Devleti olduğunu tüm dünyaya haykırmış oluyoruz. Bu nedenle de Hükümetimiz eğitim faaliyetlerine en fazla ödeneği veriyor. Bu faaliyetlere de en fazla desteği vermiş oluyor. Bu vesile ile Sayın Başbakanımıza ve Hükümete teşekkür ediyor, öğrencilerimize de başarılar diliyorum” dedi. (Savaş Eskici)