Eğitim Bölgesi Zümre Başkanları Toplantısı yapıldı

Eğitim Bölgesi Zümre Başkanları Toplantısı yapıldı

Eğitim Bölgesi Zümre Başkanları Toplantısı yapıldı

Eğitim Bölgesi Zümre Başkanları Toplantısı yapıldı

Eğitim Bölgesi Zümre Başkanları Toplantısı yapıldı
17 Şubat 2011 - 09:20

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı “Eğitim Bölgesi Zümre Başkanları” 2. toplantısını gerçekleştirildi. Saat 15.30’da Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda gerçekleşen toplantı açılışına Kırklareli İl Milli Eğitim Müdür Vekili Yasin Özdil, Şube Müdürü Beyhan Turfan ve öğretmenler katıldı.
HABER MERKEZİ

Toplantıda ilk olarak Funda Sağlam ve Taner Bilaloğlu isimli öğretmenler yazman seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda açılış konuşması yapan Müdür Vekili Yasin Özdil, Eğitim Bölgeleri ve Kurulları Yönergesi gereğince öğretim yılı başı, ortası ve sonunda bu toplantıların toplam üç kez yapıldığını belirterek, daha önceden genişletilmiş zümre öğretmenleri toplantısı yaptıklarını 2006 yılından beridir sadece zümre başkanları ile toplantı yaptıklarını kaydetti.
Zümre Başkanlarının zümre toplantılarında alınana kararları, konuşulanları okullarındaki diğer öğretmenlere aktarmalarının yararlı olduğunu belirten Müdür Vekili Özdil, Zümre Başkanlarının okullarda bu çalışmaları devam ettireceğini belirterek; “Zümreler toplanacak. Toplantıda iki yazman seçip bir başkan seçeceksiniz. Toplantı tutanağı örneği var. Bu örneği esas alarak toplantınızı gerçekleştireceksiniz. Toplantı tutanağı tutarında bir görüşmeler bölümü olacak. Birde kararlar bölümü olacak. Yönetmelik gereği olan hususları karar altına almaya gerek yok. Onlar zaten mevzuat gereği yapılmak zorundadır. Asıl olan; biz eğitim öğretimi nasıl geliştiririz? Nasıl ileriye götürürüz? Öğrenci başarısını nasıl yükseltiriz? Eğitim-Öğretimin kalitesini nasıl yükseltiriz? Bunların cevabını toplantılarda alarak ve bunları karar altına alarak, bunların çözüm kısmının üzerinde özellikle durmak gerekiyor. Toplantı tutanağına milli eğitim müdürlüğüne ve bakanlığa iletilmesini istediğimiz görüşler var. Bu kısımda bunları belirtebilirsiniz. Ama özellikle eğitim ve öğretimi geliştirici hususlara, öğrenci başarısını yükseltici konulara özellikle ağırlık vermenizde, bunlar ile ilgili uygulanabilir kararalar almanızda yarar var.” dedi.
Müdür Vekili Özdil, 25 yıldan beridir milli eğitim müdürlüğünde görev yaptığını, şuanda da milli eğitim müdürlüğüne vekalet ettiğini belirterek; “Her zaman huzurlu bir ilde yaşamanın mutluluğunu yaşadım. Bunu gurur ile söylüyorum. Huzurlu bir ilde görev yapıyoruz. Huzurlu bir ortamda bulunmak önemli bir avantajdır. Bu avantajı çok iyi değerlendirmek gerekiyor. İldeki huzurun kurumlarımız içinde de olması bütün çalışanların öğretmen arkadaşlarımızın uyum, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olması bizi daha güzel sonuçlara getirecektir. Bu nedenle bütün öğretmenlerimizin ayrı branşta ve yakın branştaki öğretmen arkadaşlarımız ile bilgi alışverişinde bulunmasında önemli yarar var.” şeklinde konuştu.
“Tüm çocuklar ve sorunlu çocuklar bizim çocuklarımızdır, bize emanet edilmiş çocuklardır.” diyen Müdür Vekili Özdil, sorunlu çocukları da topluma kazandırmak, daha yararlı birer birey haline getirmek öğretmenlerin esas görevlerimizden biri olduğunu belirtti.
“Öğrenciler sorunlu diye onları okul dışı ortama kesinlikle atamayız. Sorunlarını gidermeye çalışmak, onların her yönünü iyi tanımak, ailesini iyi tanımak, ekonomik durumlarını iyi anlamak, psikolojik durumunu iyi anlamak ve ona göre tedbirlerimizi almak durumundayız.” şeklinde konuşan Müdür Vekili Özdil, her insanın güzel tarafları olduğunu belirterek; “Öğrencileri iyi anlaya bilmemiz kadar yetişkinlerde birbirlerini iyi anlamak durumundadır. Yetişkinlerin sıkıntıları yok mu? Tabiî ki var. Hayat bir mücadele işidir. Dolayısı ile biz birbirimizi çok iyi anlamak durumundayız. Yönetici öğretmenleri iyi anlamalı, öğretmenlerde yöneticilerin halinden anlamalıdır. Aksi taktirde olumsuzluklar eğitim ortamını olumsuz etkiler. Dolayısı ile kurumlarda güzel rüzgarlar esmesi gerekiyor.” dedi.
İlimizin ilköğretim ve orta öğretim sonundaki üniversiteye giriş sınavlarında gösterdiği başarının gurur verici olduğunu belirten Müdür Vekili Özdil, bu başarının artarak devam etmesini dilediğini ifade etti.
“Günümüzde bilgi çok sık değişiyor. Hızla değişen bilgileri iyi takip etmek durumundayız. Kendimizi yenilemek durumundayız. Öğrencilere anlayışlı yaklaşmak durumundayız.” şeklinde konuşan Müdür Vekili Özdil devletin mahkumları dahi eğitmek gibi bir anlayış içerisinde olduğunu, bu neden ile okullardaki öğrencilerin bazı yanlış hareket ve hatalarından dolayı disiplin cezaları ile yıldırarak okul dışı ortama sürüklemenin son derece sakıncalı olduğunu, disiplin cezalarının en son çare olması gerektiğini. Bu cezalarda aceleci davranılmaması gerektiğini vurguladı.
Müdür Vekili Özdil’in konuşması sonrasında tüm öğretmenler toplantını devam edeceği okullarına gittiler. (cs)