“Eğitim açısından mükemmeliyet öğretmenlere bağlıdır”

“Eğitim açısından mükemmeliyet öğretmenlere bağlıdır”

“Eğitim açısından mükemmeliyet öğretmenlere bağlıdır”

“Eğitim açısından mükemmeliyet öğretmenlere bağlıdır”

“Eğitim açısından mükemmeliyet öğretmenlere bağlıdır”
24 Mayıs 2012 - 09:21

Kırklareli Üniversitesi tarafından Etik Haftası dolayısı ile “ Eğitim ve Etik” konulu konferans verildi.




HABER MERKEZİ





23 Mayıs 2012 Çarşamba günü Kırklareli Üniversitesi Kültür Merkezi’nde yapılan konferansa; Kırklareli Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, Kırklareli İl Sosyal Hizmetler Müdürü Mihriban Arslan Büyük katıldı. Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Turan’ın "Etik" konusunu, Fen-Edebiyat Fakültesi Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Özcan "Eğitim” konusunu anlattığı konferansa öğrencilerin ilgisi büyük oldu. 


İlk olarak konuşan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan, evde, okulda, yolda, otobüste, toplum içinde yüksek sesle ve çevreye rahatsızlık verecek şekilde konuşmanın etik olmadığını vurgulayarak şunları söyledi;


“Evde, okulda, yolda, otobüste, toplum içinde yüksek sesle ve çevreye rahatsızlık verecek şekilde konuşmak hiç etik olmadığı gibi çevrenizde kötü izdenim bırakırsınız. Eğitim insanların kişiliklerini herhangi bir yöne doğru ilerlemesine denir. Eğitim insanların toplumda statü kazanmasına, meslek sahibi olmasına, saygınlık kazanmasında çok büyük bir rol oynar. Bir ülkenin her alanda kalkınabilmesi nitelikli eğitime bağlıdır. Mimari açıdan mükemmel olan bir okul eğitim açısından çok kötü olabilir. Eğitim açısından mükemmeliyet öğretmenlere bağlıdır. Dünyada eğitime baktığımızda zorunlu eğitim arttırılmakta. İnsanlar alış verişte, yolda, otobüste, resmi kurumlarda görgü kurallarına uymalılar. Bu sayede toplumda örnek kişi haline gelirler. Kıyafet toplumda çok önemli bir yere sahiptir. İnsanın kişiliğini ortaya çıkartan en önemli unsurlardan biridir” dedi. 


Ardından konuşan Fen-Edebiyat Fakültesi Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özcan İnsanın maddi ve sosyal çevreyle olan ilişkilerinden bilgi kazandığına dikkat çekerek şunları söyledi;


“Eğitim bireyin davranışında kendi yaşantısı yoluyla kesitli ve istendik davranış değişikliği meydana getirme süreci tanımlanmaktadır. Ancak olay ve olgular bu tanımın çok genel olduğunu ve bizim kültürümüze uygun tanım olmadığını açıkça göstermektedir. İnsan maddi ve sosyal çevreyle olan ilişkilerden bilgi kazanır. Olması gereken alanlar hukuk, din, moda ve siyaset ise kişiye vicdan veya ahlaki tutum kazandırırlar. İnsan davranışlarına ölçütler koyarlar. Bu ölçütlere ilke ve kurallar denir. Kişi çok bilgili olabilir fakat vicdanen acımasız biride olabilir” (ş)