Efendilerin Efendisi Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) anıldı

Efendilerin Efendisi Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) anıldı

Efendilerin Efendisi Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) anıldı

Efendilerin Efendisi Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) anıldı

Efendilerin Efendisi Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) anıldı
26 Nisan 2012 - 09:21

*  Hızırbey Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen  “Sonsuz Nur” Gecesinde Efendilerin Efendisi Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) anıldı.  Sonsuz Nur okuyucularından 3 kişi umreye gitme hakkı kazandı. Paşa Kaf’ de yapılan programı izleyicilerin büyük bölümü programı ayakta takip etti. Programa yaklaşık bin kişi katıldı.







HABER MERKEZİ


Hızırbey Eğitim ve Kültür Vakfı’nın düzenlemiş olduğu “Sonsuz Nur” Gecesinde Efendilerin Efendisi Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) anıldı. 


24 Nisan 2012 Salı Günü saat 20.30’da Paşa Kafede yapılan gecede katılımın yoğun olduğu gözlerden kaçmadı.  Gecenin açılış konuşmasını yapan Ömer Altun dinimizin huzurlu ve mutlu dünyanın en büyük hayat kaynağı olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi;


“Yüce dinimiz, huzurlu ve mutlu dünyanın en büyük hayat kaynağıdır. Bu noktadan hareketle, değerli ilim adamlarımızın araştırmalarını ve düşüncelerini halka aktarabilmek, günümüzde insanlığın en çok ihtiyaç duyduğu değerlerin başında  gelen sevgi, kardeşlik ve hoşgörüyü toplumumuzun her kesiminde yaygınlaştırmak ve insanlar arasında bir muhabbet, bir gönül köprüsü kurmak amacıyla kutlu doğum programlarını hayırlı bir vesile telakki eden Hızırbey Eğitim ve Kültür Vakfı, Efendiler Efendisini anmak için böyle bir program tertip etmiştir. İnsanlarımız, Peygamberimizi daha çok tanıdıkça O'na daha çok hayran olacaktır düşüncesiyle düzenlemiş olduğumuz “Sonsuz Nur” gecemize hoş geldiniz” dedi. 


Selim Kınalı ise peygamber efendimizin sadece Kutlu Doğum Haftası’nda değil, yıl boyunca hatırlanması gerektiğini kaydetti.


Kınalı, “Bu haftada yaşadıklarımızdan çok çok daha fazlasını yaşamamız gerekiyor. Bu programlar peygamber efendimizi hatırlamamız ve onun yolundan yürümemiz için çok önemli. Kırklareli olarak bu yıl önemli bir olaya imza attık. Yaklaşık 200 milyon salavat çektik ve peygamber efendimize gönderdik. 10 bin adet Sonsuz Nur kitabı dağıtıldı ve okundu. Bunlar bizim için çok önemli” dedi.


Açılış konuşmalarının ardından Hafız Rıza Günay geceye katılanlara on dakikalık muhteşem bir Kur’Anı Kerim tilaveti sundu. Muhteşem Kur’Anı Kerim Tilavetinin bitiminden sonra “Sonsuz Nur” adlı bir video gösterimi izlendi. Hızırbey Kültür ve Eğitim Vakfı geceye katılanlar arasından Umre çekilişi yaprak 3 kişiyi umre’ye gönderecekler. Çekilişin bitmesinin ardından İhliyatçı Hafız İbrahim Kocabıyık tarafından Kutlu Doğum Haftası ile ilgili bir söyleyişi yapıldı. (ş)