Dirilere yapılan yatırımlar, ölülere neden yapılmıyor?

Dirilere yapılan yatırımlar, ölülere neden yapılmıyor?

Dirilere yapılan yatırımlar, ölülere neden yapılmıyor?

Dirilere yapılan yatırımlar, ölülere neden yapılmıyor?

Dirilere yapılan yatırımlar, ölülere neden yapılmıyor?
01 Mart 2012 - 09:42





* Vatandaşlar, “Kentsel Dönüşüm Projeleri” kapsamında Kırklareli merkez ilçenin dört bir yanını; heykeller, havuzlar, çocuk parkları, yeşil alanlarla donatan Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan’ın eski mezarlığın içler acısı haline el atıp, buranın düzenlenmesi için gerekli çalışmaları yapmasını istiyorlar. 





HABER MERKEZİ


Kırklareli Belediye Meclisi tarafından alınan şehir merkezinde At Arabası Yasağı, Kırklareli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından kararlılıkla yürütülüyor. Bu kararlı uygulama sayesinde yıllardır Kırklareli merkez ilçenin en önemli sorunlarından birisi olan At Arabası Sorunu tam olmasa bile şu anda halledilmiş durumda gözüküyor.


Alınan bu karar doğrultusunda yapılan çalışmalar kapsamında ilk olarak Kırklareli Şehirlerarası Terminali’nin arkasında, Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü binasının hemen yanında bulunan yerdeki At Arabası Durağı da kaldırıldı. Bu alan hayvan pisliklerinden ve pis kokulardan kurtarılmış oldu. Şu anda Kırklareli şehir merkezinin cadde ve sokakları bir nebzede olsa at pisliklerinden ve At Arabası Tehlikesinden kurtarılmış oldu.


* Eski mezarlığın içler acısı haline gerekli duyarlılık gösterilmiyor


Kırklareli Belediyesi At Arabası konusunda gösterdiği kararlı duyarlılığı, yıllardır gazetemizde gerek haberler ve gerekse de köşe yazıları ile dile getirdiğimiz Kırklareli Üniversitesi Rektörlük binasının hemen yanında bulunan eski mezarlığın düzenlenmesinde gösteremiyor.


Şehrimize gelen misafirler ile Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü’ne gelen öğrencilerin ilk olarak gördükleri eski mezarlığın içler acısı hali oluyor. Geçtiğimiz yıl yaz aylarında sadece çevre duvarlarında tadilat yapılan eski mezarlığın iç kesiminde bir türlü gerekli düzenlemeler yapılamadı. Halen eski mezarlığın içerisindeki mezarların bir kısmı kazılmış durumda bulunuyor. Bunun yanında üzerinde dualar yazılı mezar taşları kırılmış, sağa sola atılmış vaziyette. Ayrıca burasının içerisini pislik götürüyor. Ne ararsanız var. 


* Yaşayanlara yapılanlar güzel, ancak ölülere de saygı gösterilmeli 


Vatandaşlar “Kentsel Dönüşüm Projeleri” kapsamında Kırklareli merkez ilçenin dört bir yanını; heykeller, havuzlar, çocuk parkları, yeşil alanlarla donatan Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan’ın eski mezarlığın bu haline halen duyarsız kalmasına anlam veremediklerini dile getiriyorlar. Yapılan bu hizmetlerin Kırklareli’de yaşayanlar için çok büyük önem arz ettiğini belirten vatandaşlar, bunun yanında ölülerimize de sahip çıkmak gerektiğini vurguluyorlar. (s)