Devlet Hastanesi’ndeki Fuel-Oil Kaçakçılığı’nda yargılama başladı

Devlet Hastanesi’ndeki Fuel-Oil Kaçakçılığı’nda yargılama başladı

Devlet Hastanesi’ndeki Fuel-Oil Kaçakçılığı’nda yargılama başladı

Devlet Hastanesi’ndeki Fuel-Oil Kaçakçılığı’nda yargılama başladı

Devlet Hastanesi’ndeki Fuel-Oil Kaçakçılığı’nda yargılama başladı
28 Ocak 2010 - 09:23

* Kırklareli Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen Fuel-Oil Kaçakçılığı Operasyonu’nda operasyonunda tutuklanan 6 kişinin yargılanmasına dün başlandı.

HABER MERKEZİ
Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 6 Ekim 2009 Salı günü Kırklareli Devlet Hastanesi’nde “Rüşvet alma, verme, edinim ifasına fesat karıştırma, örgüt kurmak” iddialarıyla tutuklanan 6 kişinin yargılanılmasına başlanıldı.
* Şoför Fahrettin Yıldız; “Çocuğumun masraflarını karşılamak için yaptım”
Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı Asli Ceza Mahkemesi’nde dün saat 09.30’da yapılan ilk duruşmada petrol Şirketinde şoför olarak görev yaptığını belirten sanıklardan Fahrettin Yıldız, konuyla ilgili suçlamaları kabul ederek, şirketten istediği avansların verilmemesi üzerine doğacak çocuğunun masrafları için böyle bir girişimde bulunduğunu söyledi.
Sanıklardan, şirket pazarlama elemanı olan Aytekin Yıldız, suçlamaları kabul etmediğini ifade ederek bu konunun Fahrettin Yıldız'ın bireysel olarak yaptığı bir eylem olduğunu belirtti.
Şirkette şoför olarak görev yapan Akan Siliv, konuyla ilgim ve bilgim yoktur dedi.
* Şirket sahibi; “Üç buçuk aydır şirketim zarar ediyor”
Şirket Sahibi Haydar Yıldız, bu güne kadar Devlet Hastanesi’ne ne geldim ne gittim. Hiç bir şeyden bilgim yok.3 buçuk aydır tutuklu bulunduğunu ve bu nedenle şirketin ekonomik zarara uğradığını ifade etti.
Vize Devlet Hastanesinde temizlik işçisi olan sanık Erol Çetiner'de; “Satın alma ve ihaleye girme yetkim yok. Ben buradaki tutuklu bulunan kimseyi de tanımıyorum” şeklinde konuştu.
Kırklareli Devlet Hastanesinde elektrik teknisyeni olarak çalışan Tufan Kuzu, suçlamaları kabul etmediğini, olayla hiç bir alakasının olmadığını belirtti.
* Polisler; “Babaeski’de araç değiştiriliyordu”
Mahkeme de daha sonra tanık olarak dinlenen polis memurları olaya karışan tankerin plakasının aynı firmaya ait başka bir tankerde  olduğunu ve tankerlerden birinin Babaeski İstikametine gelirken bir petrol şirketinde durduğunu ve bu kamyonun şoförünün de arazide bulunan diğer kamyonu alınarak Devlet Hastanesi’ne gittiğini ve yapılan incelemeler de tankerden su çıktığını söylediler.
Yine Tutuksuz yargılanmak üzere mahkemeye katılan Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı C.Z. konuyla hiç bir alakasını olmadığını belirtti.
Mahkemede sanıklar ve tanıklar dinlendikten sonra 6 kişinin tutukluluğunun devamına karar verilirken mahkemenin ileri ki bir tarihe ertelenmesine karar verildi.
* Olay
 Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen talimatla 6 Ekim 2009 Salı günü düzenledikleri operasyonda, İstanbul'daki  bir akaryakıt şirketine ait tankerden hastanenin deposuna Fuel-Oil (Yağ Yakıt) boşaltıldığı ve tankerden su çıkması neticesinde Devlet Hastanesi Müdürü ve Müdür Yardımcısı’nın da aralarında bulunduğu 10 kişiyi gözaltına alarak 6 kişi tutuklanmıştı. (yy)