Devlet Hastanesi’nde Yangın Tatbikatı yapıldı

Devlet Hastanesi’nde Yangın Tatbikatı yapıldı

Devlet Hastanesi’nde Yangın Tatbikatı yapıldı

Devlet Hastanesi’nde Yangın Tatbikatı yapıldı

Devlet Hastanesi’nde Yangın Tatbikatı yapıldı
01 Ekim 2010 - 09:13

İtfaiyecilik haftası olması münasebetiyle 30 Eylül 2010 Perşembe günü Kırklareli Devlet Hastanesi’nde yangın tatbikatı yapıldı.

HABER MERKEZİ

Tatbikat öncesinde Kırklareli Devlet Hastanesi A Blok bölümü toplantı salonunda yangın esnasında öncelikli ve yapılası gerekenler ile ilgili İtfaiye Memuru Yangın Güvenlik Teknikeri Ayhan Aptullahoğlu Hastane personeline öncelikli olarak haberleşmenin önemli olduğunu, itfaiye gelene kadar yangına müdahale ve yangın kapalı yerdeyse tahliye konusunda bilgiler verdi.
Tekniker Aptullahoğlu hastanelerin itfaiye ve itfaiyeciler için önemli olduğunu, özellikle hasta tahliyesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak kurum içerisinde personelin çıkışı bilmesi gerektiğini ve çıkış kapılarının sürekli olarak açık olması gerektiğini belirterek; “En iyi yangın savunma öncesinden alınmış olan emniyet tedbirlerine uymakla olur” dedi.
Hastane personeline verilen kısa bilgilerin ardından tatbikat dolayısıyla Devlet Hastanesi B Blok Fizik tedavi Servisi bölümünden temsili olarak Yasin Savaş ve Selçuk Uysal’ı İtfaiye aracı vasıtasıyla camdan kurtarma işlemleri yapıldı.
Temsili kurtarmaların yanı sıra tatbikatlarda yangın söndürmenin önemli olduğunu ifade eden İtfaiye Çavuşu Ahmet Doğrukan yangın söndürme konusunda hastane personeline ve katılan vatandaşlara yangın tüpünün kullanımı şeklini, yangına müdahale şekli ve yangına ilk müdahalenin yapılması konusunda verdiği bilgilerin ardından temsili olarak yakılan ateşte uygulamalı olarak gösterdi. Hastane personeline de uygulatan Çavuş Doğrukan yakılan ateşin söndürülmesi ile sona erdi. (ue)