Dersimiz; “Trafik”

Dersimiz; “Trafik”

Dersimiz; “Trafik”

Dersimiz; “Trafik”

Dersimiz; “Trafik”
05 Mayıs 2010 - 09:25

“Uluslar arası Karayolları Trafik Güvenliği Haftası” etkinlikleri kapsamında Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerine “Trafik” Dersi verdi.
HABER MERKEZİ
Uluslar arası Karayolları Trafik Güvenliği Haftası” etkinlikleri kapsamında Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından dün saat 10.30’da Cumhuriyet İlköğretim Okulu 5/B sınıfı öğrencilerine “Trafik” Dersi verdi.
Kırklareli İl Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu’nun da katıldığı Dersin sunumunu Trafik Şube Müdürlüğü Komiser Yardımcısı İlknur Katlav Özdal yaptı. Özdal, derse katılan 5/B sınıf öğrencilerine trafik kurallarına uyulması gerektiğini ve uymayanları da yetkili kişilere söylemeleri konusunda sık sık hatırlatmalarda bulundu.
 İl Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu zaman zaman derse katılan öğrencilere trafik kuralları ile ilgili sorular yönelterek şunları kaydetti:
“Hepimiz trafik kurallarını biliyoruz bilmediklerimizi de burada öğreneceğiz ama tabiî ki bilmek yeterli değil önemli olan uygulamaktır. Mesela arabaya bindiğimiz zaman hemen emniyet kemerini takıyoruz niye emniyet kemerini takıyoruz can güvenliğimizi sağlıyor çünkü olası bir kaza durumunda can güvenliğimizi koruyor ama birçoğumuzda bunu yapmıyoruz bildiğimiz halde onun için bunları bilmek yeterli değil önemli olan uygulamaktır”
Konuşmasının ardından derse katılan öğrencilere Basketbol, Futbol ve Uçurtma hediye edildi. Sonrasında Komiser Yardımcısı İlknur Katlav Özdal Cumhuriyet İlköğretim Okulu Ana Sınıfı’nı ziyaret ederek ufak öğrencilere Uçurtma hediye etti.(mçt)