Dershaneler ÖZEL OKUL’a dönüşüyor

Dershaneler ÖZEL OKUL’a dönüşüyor

Dershaneler ÖZEL OKUL’a dönüşüyor

Dershaneler ÖZEL OKUL’a dönüşüyor

Dershaneler ÖZEL OKUL’a dönüşüyor
03 Temmuz 2015 - 07:21

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Dershanelerin kapatılması ile ilgili çalışmalarını tamamlayarak...




Selçuk Vurucu (Özel Haber)


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Dershanelerin kapatılması ile ilgili çalışmalarını tamamlayarak,  Dershanelerin “ÖZEL OKUL”a dönüşmeleri için hak verdi.


Bu kapsamda Kırklareli’de 18 Dershane bulunuyordu. Bu dershanelerden 8’i Özel Okul’a dönüşmek için Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuru yaptı. Başvuru yapan Dershanelerin 6’sının evrakları eksiksiz bir şekilde tamamlandı.  Fakat henüz Kırklareli’de onaylanmış dönüşümü sağlanmış bir dershane bulunmuyor.  


Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre; Kırklareli il genelinde 18 Dershane bulunuyor bunlardan 8 tanesi Özel Okul’a dönüşüm talebinde bulundu. Bu taleplerden 6’sının evrakları tamamlanarak Bakanlığa onaya gitti. Ama şuan onaylanmış dönüşümü tamamlamış bir dershane bulunmamakta. 1 Eylül 2015 tarihine kadar Dershanelerin ve Özel Eğitim Etüt Merkezleri’nin başvurmaları halinde, belirlenecek esaslara göre uygun görülmesi halinde dönüşüm programına dâhil olabilecekleri, programa dâhil olacak kurumların 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’nın bitimine kadar tamamen dönüşebilecek.  Dershanelerin Dönüşüm Programı’na başvurular 7 Temmuz-31 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacak. 


Dershanelerden Özel Okul’a dönüşen kurumlara, kayıtlar, öğrenci alımları ise Bakanlık’tan gelen onay ile başlayacak. Dershanelerin dönüşümü 1 Eylül’de tamamlanmış olacak. Dershaneler özel olması ile Ücretlerini Özel Okul Yöneticileri belirleyecek.


Kırklareli’de Dershane’den Özel Okul’a Dönüşüm Programı’na Başvuran Dershane yetkilileri, konu ile ilgili açıklamalarda bulanarak şunları kaydetti;


“Başvurularımız yaptık. Evraklarımızı ve okulumuzu belirlenen şartlarda hazırladık. Onayın gelmesi ile kayıtlarımız başlayacak. Kırklareli genelinde Tahmini Öğrenci Başı Yıllık 5- 6 Bin Lira ile civarında olacak. Özel Okul olması ile öğrenciler biraz daha avantajlı olacak. Üniversite Sınavları’na Çalışma Programı’nı da biz ders saatlerine yayacağız bu şekilde artı para vermeden hem okulunu hem sınavlarına çalışmış olacaklar. Özel Okullar’da Haftalık Taban Ders Saati 25 saat olarak belirlendi. Bu öğrenciler için artı bir şey öğrenciler sınava hazırlık için daha çok vakti olacak. Kayıtlar onay geldikten sonra başladığı gibi diğer okullardan Meslek Liseleri, Anadolu Liseleri gibi her okuldan geçiş yapabilecekler."