DenizBank’tan çiftçilere bin 900 adet kitap

DenizBank’tan çiftçilere bin 900 adet kitap

DenizBank’tan çiftçilere bin 900 adet kitap

DenizBank’tan çiftçilere bin 900 adet kitap

DenizBank’tan çiftçilere bin 900 adet kitap
28 Temmuz 2011 - 08:37

DenizBank Avrupa 3 Bölge Müdürü Nejat Ülkü; “Türk çiftçisine maddi anlamda bir destek sağlarken sosyal hayatına ve yetiştiriciliğine de değer katmak amaçlandı. Umarım faydası olur ve yerini bulur. Herkes kendi ölçüsünde faydalanır bu kitaplardan” dedi.

 





HABER MERKEZİ


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile DenizBank A.Ş işbirliğiyle düzenlenen “3 Bin 500 Köye 350 Bin Kitap” Projesi kapsamında Kırklareli il ve ilçelerine bağlı 18 köye bin 900 adet kitap ücretsiz olarak dağıtıldı.


27 Temmuz 2011 Çarşamba günü Kırklareli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde saat 14.00’da yapılan Kitap Dağıtım Töreni’nde Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Özcan, proje kapsamında dağıtılan kitapların çiftçilere ve çiftçiliğe yeni başlayacaklara büyük katkı sağladığını belirtti.


Özcan, Törene katılan Muhtarlara ve Tarım Danışmanları’na dağıtılan kitapların muhtarlıklarda, kütüphanelerde, kitaplığı olan köy kahvelerinde ve vatandaşların faydalanabileceği yerlere konulması gerektiğini ve herkesin dağıtılan kitaplardan faydalanması gerektiğini söyledi.


Kitapların ihtiyaçları karşıladığını ifade eden Özcan Denizbank’a ve kitap dağıtımına katılan yetkililere teşekkür etti.


DenizBank Avrupa 3 Bölge Müdürü Nejat Ülkü ise, Sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde 2009 yılında imza attıkları bu kampanya ile gıdaya, tarıma ve hayvancılığa verdikleri finansal desteğin yanı sıra üreticilerin sosyal hayatlarına da destek verdiklerini belirtti.


Ülkü; “Tarım sektörüne en fazla kredi veren özel banka konumundayız. 2009 yılında başlattığımız proje 2010 ve 2011 yılında devam ettiriyoruz. Geçen ay Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Methi Eker’in katılımıyla bankamızda bu kitapların ve “3 Bin 500 Köye 350 Bin Kitap” Projemizin tanıtımı yapıldı. Türk çiftçisine maddi anlamda bir destek sağlarken sosyal hayatına ve yetiştiriciliğine de değer katmak amaçlandı. Umarım faydası olur ve yerini bulur. Herkes kendi ölçüsünde faydalanır bu kitaplardan. Hem soframıza, ailelerimize ve hem de ülkemizin bereketinin arttırılmasına yardımcı olur” dedi.


Yapılan konuşmaların ardından bin 900 adet kitap köylere dağıtılmak üzere köy muhtarlarına ve tarım danışmanlarına teslim edildi. (ue)