“Danıştay İnsan Hakları’nı yok saydı”

“Danıştay İnsan Hakları’nı yok saydı”

“Danıştay İnsan Hakları’nı yok saydı”

“Danıştay İnsan Hakları’nı yok saydı”

“Danıştay İnsan Hakları’nı yok saydı”
02 Şubat 2011 - 09:11

Kırklareli Eğitim-Bir-Sen İl Sekreteri Bülent Kılıç, 2010 yılı Akademik
Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Sonbahar Dönemi
Kılavuzu’ndaki kılık kıyafetle ilgili düzenlemelerin Danıştay 8. Dairesi
tarafından yürütmesinin durdurulmasıyla ilgili olarak bu karar insan
haklarını yok sayma kararıdır” dedi.

HABER MERKEZİ

Danıştay 8. Dairesi’nin “Fiziksel teşhiste sorun olabilir” gerekçesiyle yürütmeyi durdurmasına sert tepki gösteren Kılıç; “Başörtülü adayların sınavlara girişinin engellenmesi kararı insan haklarını yok sayma kararıdır” dedi.
Hukukçuların “Doğru bir karar değil, uygulanamaz bir karar” diye nitelendirdikleri bu kararın, demokratikleşme adımlarının ardı ardına atıldığı bir dönemde Türkiye’ye yakışmadığını kaydeden Kılıç; “Bu karar Anayasamızın İnsan Temel Hak ve Hürriyetleri İlkesi’ne aykırıdır” şeklinde konuştu.
Kılıç, kararın alınmasına sebep olan davayı açanların, 1960 Darbesi’nin doğurduğu, 1980 Darbesi’nin beslediği, 28 Şubat’ın dinamikleştirdiği yapıların toplum mühendisliği yapma çabasını gestapo mantığıyla devam ettirdiklerini belirterek; “Asıl üzücü olan ise, hakkı, hakkaniyeti ve adaleti koruması ve tesis etmesi gereken yargının ve yargı mensuplarının, kararlarıyla bu gestapo mantığını makul bulmasıdır. Yargı mensuplarının görevi, 2010ALES’te başörtülü kızlarımızın ‘niyetlerini okumak’ değil, onların ‘okuma niyetlerini korumaktır. Yükseköğrenim gören kızlarımızın başlarını açtırmak için çaba gösterenleri, yükseköğrenim gençliğimizin ufkunu açmak için çaba göstermeye davet ediyoruz” dedi. (s)