Daha önceleri nerelerdeydiniz?

Daha önceleri nerelerdeydiniz?

Daha önceleri nerelerdeydiniz?

Daha önceleri nerelerdeydiniz?

Daha önceleri nerelerdeydiniz?
16 Kasım 2011 - 09:41








9 Aralık 2005 tarihli “Gençliğimize Yazık Ediyoruz”, 5 Ocak 2007 tarihli “Bu Sese Kulak Verin” isimli makalelerimde özetle;


Milli ve manevi yozlaşma, gelir dağılımındaki adaletsizlik çocuklarımızı suça meyilli hale getiriyor. Okullarımızda uyuşturucu, fuhuş, alkol, kumar, gasp olayları günden güne artıyor. Çocuklarımız zaman içerisinde birer suç makinesi haline getirilmek isteniyor. Çocuklarımızda uyuşturucu kullanımı tehlikenin de ötesine geçti. Liselerde ecstasy hapı kullanımı yüzde 300. Çocuklarımızın sigaraya başlama yaşı 10’a, alkole başlama yaşı 11’e düştü. Sokak çocuklarının yüzde 84’ünün sigara, yüzde 68’inin alkol kullandığını belirtmiştim.


Zamanın değerli yöneticilerine;


- Nereye gidiyoruz böyle?


- Bu olumsuz gelişmeler Türkiye çapında oluyor da, serhat şehrimizde olmuyor mu sanıyorsunuz? şeklinde sorular yöneltmiştim.


2005-2007 tarihleri arasında;


Yukarıda bahsettiğim gelişmelerin birçoğunun şehrimizde de cereyan etmekte olduğunu, bu olumsuzlukların giderilmesi hususunda yeterli çabanın gösterilmediğini ve gerekli şekilde takip edilmediğini dile getirmiştim.


Zamanın değerli yöneticilerine;


- “Bu sesime kulak verin” şeklindeki çağrıma, tabiri caizse Üç Maymunları oynadılar.


Sizlere bu gidişata dur demek için;


- “Aile, inanç, sevgi, ahlak, namus, töre, dostluk, ve insanlık adına bireyi insan yapan ne kadar hususiyet varsa bunların aşınmışlıklarının giderilmesini bekliyorum. Bu güzel hususiyetlerin ayaklar altında çiğnenmekte olduğunu görmenizi istiyorum” diyerek serzenişte bulunmuştum. (Sivil Toplum Örgütleri’ne, İl Siyasi Parti Liderleri’ne vs., vs.)


Mahalli gazetelerimizin 12 Kasım 2011 Cumartesi günü manşetten verdiği İl Genel Meclisimizin gündeme taşıdığı “Gençlerimiz Sahipsiz” haberi üzerine bende 6 sene evvel dile getirmek istediğim, özlemini çektiğim geleceğimizin teminatı olan gençliğimizin İl Genel Meclisi’nde geçte olsa gündeme getirilmesi beni hem sevindirdi hem de bu konuda geç kaldıklarını itiraf etmeleri beni üzdü.


Sonuçta; gençlerimizin niçin sahipsiz olduklarını nasıl suça itildiklerini, Adliye öncesi ve Adliye sonrası yapılan araştırmalar sonucunda Türkiye Ortalaması’nda Serhat Şehrimiz Kırklareli’nin 4. sırada yer alması YEŞİLYURT GAZETESİ’ nin bir kez daha haberlerindeki dürüstlüğünün delilidir. Geniş ufuklara sahip olmasıdır.