“Daha çok vatandaşımızı ev sahibi yapacağız”

“Daha çok vatandaşımızı ev sahibi yapacağız”

“Daha çok vatandaşımızı ev sahibi yapacağız”

“Daha çok vatandaşımızı ev sahibi yapacağız”

“Daha çok vatandaşımızı ev sahibi yapacağız”
06 Temmuz 2010 - 09:15


* Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, gecikmeli de olsa TOKİ Konutları’nın tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmeye başlanmasının mutluluk verici olduğunu belirterek; “Daha çok vatandaşımızı ev sahibi yapmak için çalışıyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ
Kırklareli merkez ilçe Cumhuriyet Mahallesi’nde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından yapımına başlanan TOKİ Konutları tamamlanarak, burada dairesi bulunanlara 05 Temmuz 2010 Pazartesi gününden itibaren anahtarları teslim edilmeye başlandı.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, biraz gecikmeli de olsa vatandaşlarımızın dairelerine kavuşmaya başlamasında son derece mutlu olduklarını belirterek şunları kaydetti:
“Pazartesi günü itibariyle vatandaşlarımızın uzun zamandır beklediği bu hizmeti teslim etmeye başladık. 456 adet konutumuz, güzel bir okulumuz, camimiz, sağlık ocağımız ve alışveriş merkezimizle gerçekten güzel Kırklareli’ne yakışır bir ikinci kent inşa ettik. İnşallah devamında da aynı projeleri yapacağız. Bu konuyla ilgili Toplu Konut İdaresi’yle (TOKİ) görüşmelerimiz devam etmektedir.
Vatandaşlarımız burada bizim umduğumuzdan ve beklediğimizden daha uzun bir zamanda bu hizmetten faydalandılar. Bunun sebebi maalesef biliyorsunuz TOKİ yaptığı için müteahhitleri belirleme gibi bir hakkı ve yetkisi olmuyor, ihale ile bu işler veriliyor. Maalesef biraz vatandaşlarımızın şanssızlığı 2 tane müteahhidimiz bu inşaatları tamamlama noktasında yetersiz kaldı. İşler kendilerinden alındı. Daha sonra tekrar ihale süreçleri yaşandı, tespitler yapıldı ve tekrar devam etti. Bu da yaklaşık 1 buçuk, 2 yıl kadar hemşerilerimizin bu hizmete kavuşmalarını geciktirdi. Ama her şeyde bir hayır vardır. Bu bizim o binaların daha kaliteli daha güzel olmasına vesile oldu.
Ben bizzat gittim gördüm. Şuanda toplu konut olarak yapılan bütün binalardan çok daha mükemmel ve vatandaşlarımızın ödedikleri miktarların çok daha üzerinde güzel çevresiyle, sosyal donatılarıyla güzel bir mekanı onlara sunmuş bulunuyoruz. Bundan da büyük bir mutluluk duyuyorum. İnşallah bu hizmetlerimizin devamını da getireceğiz. Daha fazla vatandaşımızı bu tip ödeme koşullarıyla oradan ev sahibi yapacağız.
Sayın Başbakanımızın programlarına uygun olarak burada resmi bir açılışı da inşallah yapacağız. Sayın Başbakanımızın bu hizmetleri görmesi, vatandaşlarımızın oradaki sevinçlerini görmesi inanıyorum ki bu hizmetleri onun talimatı ile ilimize daha fazla gelmesiyle katkı sağlayacaktır.
* “Roman vatandaşları ev sahibi yapacağız”
Yine Kırklareli’de roman vatandaşlarımızla ilgili olarak da bir toplu çalışması içindeyiz. En kısa zamanda Belediye ve Milli Emlak ile Bakanlığımız tarafından görüşmeler başlayacak. Uygun yerler tespit edildikten sonra kentsel dönüşüm ve roman vatandaşlarımızın da sosyal hayatlarını daha rahat geçirebilecekleri modern konutlara kavuşmaları için gayretlerimiz olacak. Toplumda ihtiyaç sahibi olan her kesime el uzatmayı birinci görev olarak görüyoruz. Bunları karşılayacak çok miktarda paramız var. Dünyadaki bütün devletler ekonomik krizden maaş ödeyemezken biz maaşlarımızı tıkır tıkır ödediğimiz gibi, bütün sosyal imkanlarımızı vatandaşlarımıza sunduğumuz gibi imkanı olmayan vatandaşlarımıza da modern hayata uygun bir yaşam şeklini sunacak kaynağı devletimiz üzerinden rahatla aktarabiliyoruz. Bundan da büyük mutluluk duyuyoruz.
* Sarıçam’dan Babaeski Belediyesi’ne tam destek
Babaeski’de TOKİ ile ilgili esasında görevli olan kişi ben değilim. Bu konuyla ilgili Toplu Konut müracaatlarının toplaması gereken, bu konuyla ilgili yer tahsislerini ve alt yapıyı hazırlayıp daha sonra bunu Toplu Konut İdaresi’yle görüşmesi gereken kişi genel idarelerde Belediyelerimizdir. İnanıyoruz ki Babaeski Belediye Başkanlığımızda hükümetimizin yapmış olduğu, Toplu Konut İdaresi’nin yapmış olduğu bu değerli hizmetlerde Babaeskili vatandaşlarımız ve istek sahipli vatandaşlarımızı buluşturmak için en uygun adımları atacaktır. Bizlerde elimizden gelen desteği kendilerine vereceğiz.” (s)