Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu yarın Kırklareli’de

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu yarın Kırklareli’de

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu yarın Kırklareli’de

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu yarın Kırklareli’de

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu yarın Kırklareli’de
12 Temmuz 2014 - 07:23





Zengin; “İhsanoğlu, 10 Ağustos’ta Türkiye’nin yeni Cumhurbaşkanı olacak”





* Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Başkanı Recep Zengin, 13 Temmuz Pazar günü Kırklareli’ye gelecek olan Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu’nun 10 Ağustos Pazar Günü saat 19.00 gibi Türkiye’nin yeni Cumhurbaşkanı olacağını söyledi. 


HABER MERKEZİ


Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu 13 Temmuz 2014 Pazar günü (yarın) Trakya Turu kapsamında Kırklareli’ye bir ziyaret gerçekleştirecek. Pazar günü 14.30’da Babaeski Gişeleri’nde karşılanacak olan Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu saat 15.30’da Kırklareli Belediyesi’ni ziyaret edecek. Belediye ziyaretinin ardından İhsanoğlu Kırklarelili vatandaşlarla bir araya gelecek.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Başkanı Recep Zengin, 13 Temmuz Pazar günü Kırklareli’ye gelecek olan Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu’nun 10 Ağustos 2014 Pazar günü saat 19.00 gibi Türkiye’nin yeni Cumhurbaşkanı olacağını söyledi. İhsanoğlu’nun Kırklareli’ye yapacağı ziyarete değerlendiren Zengin, bu ziyaretin kendileri için sürpriz olduğunu, ancak bu ziyaretten dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Örgüt olarak bu ziyarete çok önemsediklerini söyleyen Zengin, Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu’nu coşkulu bir şekilde ağırlayacaklarını söyledi.


Toplumsal uzlaşı sonrası bu adayın ortaya çıktığını söyleyen Zengin şunları kaydetti;


“Cumhurbaşkanı adayımız, muhtemelen de ilk turda seçilerek Cumhurbaşkanı olacak olan Ekmeleddin İhsanoğlu 13 Temmuz Pazar günü ilimizi ziyaret edecek. Biz örgüt olarak bu ziyareti çok önemsiyoruz. Bu ziyaret bizin için sürpriz oldu ve bu ziyaretten de çok mutlu olduk. Deklarasyona imza koyan diğer 5 il başkanıyla temasa geçtik, ortak bir açılama yapacağız bu konuda. Öncelikle biz örgüt olarak kendisini yoğun bir şekilde coşkuyla karşılayacağız. Toplumsal uzlaşı sonrası ortaya çıkmış bir adaydır. Bizim partinin adayı değildir ancak, bizim partinin de desteklediği, Cumhuriyet Halk Partisi’nin önerdiği aday ve MHP’de bu adayımızı kabul etti ve biz kendisini destekliyoruz. Bir ay önce Ankara’da il Başkanları Toplantısında bu desteğimizi 81 İl Başkanı ortak bir Deklarasyonla yayınladık. CHP’de bu konuda her hangi bir sıkıntı yok veya bir ikilem söz konusu değil. 81 İl Başkanı’nın ortak imzasıyla CHP’nin desteklediği bir kişidir Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu. Biz kendisini Pazar günü saat 14.30 gibi Babaeski gişelerinde karşılayacağız bütün örgütümüzle birlikte, halkımızla birlikte. Saat 15.30 gibi kendisi Belediye’yi ziyaret edecek. Cumhurbaşkanlığı partiler üstü bir seçim, bunu bir parti seçimi olarak görmüyoruz. Bir yerel seçim gibi, bir genel seçim gibi partilerin desteği ile seçilecek gibi bir makam gibi görmüyoruz, Cumhurbaşkanlığı seçimini biz halkın seçtiği bir makam görüyoruz. Tüm halkı kucaklaması gerektiğini inanıyoruz, dolayısıyla parti örgütlerini ziyaret etmeyecek Cumhurbaşkanı adayımız sadece belediyeyi ziyaret edecek. Belediye ziyaretinden sonra yürüyerek Cumhuriyet Caddesi’nden başlayarak, İstasyon Caddesini gidilecek ve orada parkları dolaşacağız. Burada uygun olan bir parkta oturup halkla sohbet edecek. Saat 17.00’da ilimizden ayrılacak. Kırklareli’den sonra Tekirdağ’da bir salon toplantısına ve ardından yaklaşık 15 bin kişinin olacağı iftar yemeğine katılacak Cumhurbaşkanı Adayımız. Üstüne bir kez daha basa basa söylüyorum Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu 10 Ağustos 2014 saat 19.00 gibi Türkiye’nin yeni Cumhurbaşkanı olacaktır.”  (Kadir Sinici)