Cumhur yarın Başkanı’nı seçecek

Cumhur yarın Başkanı’nı seçecek

Cumhur yarın Başkanı’nı seçecek

Cumhur yarın Başkanı’nı seçecek

Cumhur yarın Başkanı’nı seçecek
08 Ağustos 2014 - 17:21

* Tarihimizin en önemli seçiminde milletçe yarın sandığa gidiyoruz. 2007 Anayasa Değişikliği Referandumu sonucu gerçekleşen değişiklikle, Türkiye Cumhuriyeti Siyasi Tarihi'nde ilk kez bir Cumhurbaşkanı doğrudan halk oylaması ile bu seçimde seçilecek. Milletin oylarıyla seçilecek cumhurbaşkanı yalnızca milletin talep ve beklentilerini karşılayacak.










HABER MERKEZİ


10 Ağustos 2014 Pazar günü (yarın) Türkiye Cumhuriyeti Tarihi’nde bir ilk yaşanacak. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu tarihten bu yana Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından seçilen Cumhurbaşkanı’nı bu defa halk kendi verdiği oylarla seçecek.


2007 anayasa değişikliği referandumu sonucu gerçekleşen değişiklikle, Türkiye Cumhuriyeti Siyasi Tarihi'nde ilk kez bir Cumhurbaşkanı doğrudan halk oylaması ile bu seçimde seçilecek. Kabul edilen bu değişiklikler ile Cumhurbaşkanı’nın görev süresinin 7 yıldan 5 yıla indirilmesi ve bir kişinin en fazla 2 defa bu göreve seçilebilmesiydi.


Kırklareli halkı da yarın 08.00-17.00 saatleri arasında oy kullanacak. Yüksek Seçim Kurulunda (YSK) çekilen kuraya göre, oy pusulasının ilk sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ikinci sırasında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, son sırasında ise Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adı yer alıyor. Oy verme günü sandık başına gelen seçmenler, Sandık Kurulu önüne Kurul Başkanı tarafından sırayla birer birer alınacak.


Gebeler, hastalar ve engelliler sıra ile bekletilmeden oylarını verecek. Sandıkta görevlendirilen güvenlik görevlileri ve yaşlıların da bekletilmeden oy kullanmalarına izin verilebilecek. Sandık başına gelen seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, avukatlık kimlik belgesi gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini başkana verecek ve seçmen sıra numarasını söyleyecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.


Trakya’da Yeşilyurt Gazetesi olarak Türkiye Cumhuriyeti Tarihi’nde ilk defa halkın kendi Cumhurbaşkanı’nı seçmek için oy kullanacağı seçimlerin başta ülkemiz olmak üzere ilimize hayırlı olmasını diliyoruz. (Savaş Eskici)