Coşku ve gururla kutladık

Coşku ve gururla kutladık

Coşku ve gururla kutladık

Coşku ve gururla kutladık

Coşku ve gururla kutladık
20 Mayıs 2015 - 07:21

* “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”nın Kırklareli’deki kutlamaları sabah saat 10.00’da Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde başladı. Saat 10.30’da Festival Alanı’nda düzenlenen etkinlikle devam eden 19 Mayıs coşkusu akşam Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen “Gençlik Şöleni” ile sona erdi.







HABER MERKEZİ


Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı İlimizde dolu dolu kutlandı. 19 Mayıs Atatürk'ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Kırklareli’de Vilayet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı'na Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü çelenginin sunulması ile başladı. Çelenk sunumun ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımız okundu. Vilayet Meydanı’ndaki programa; Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, Kırklareli Üniversitesi Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Taner Özgüven, Kamu Kurum ve Kuruluşların temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri,  öğrenciler, öğretmeler ve vatandaşlar katıldı. 


* Festival Alanı’ndaki program beğeniyle izlendi 


Atatürk Anıtı'na çelenk sunma törenin ardından “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Etkinlikleri Festival Alanı’nda devam etti. Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürlüğü öğrencileri tarafından hazırlanan program İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Okunan istiklal Marşının ardından Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Taner Özgüven, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Özgüven yaptığı konuşmada şunları kaydetti; 


“19 Mayıs 1919 tarihi; aslında Milletimizin Çanakkale savaşlarında şahlanan o yüce ruhu devam ettirerek Kurtuluş Savaşı zaferini müjdeleyen bir tarihtir. Samsun'da 19 Mayıs 1919 tarihinde yakılan bağımsızlık ateşi Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması ile birlikte kısa sürede tüm yurda yayılmıştır. Temelleri yine o günlerde Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlar, tarafından atılan "Milli Egemenlik" ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanarak çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız millet iradesidir. Bunun yaşatılması için hepimize ve özellikle Atatürk'ün 19 Mayısı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir. 19 Mayıs 1919 tarihi Millet, Bağımsızlık ve Çanakkale ruhunu taşıyan ve bu kutsal değerlerle taçlanan bir tarihtir.


Sevgili Gençler                                                                               


Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti'ni omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk 'ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız.


Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiplerdir.  Bu Duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetin kurucusu Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü silah arkadaşlarını ve vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.” 


* Sıcak havaya rağmen muhteşem gösteri 


Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Taner Özgüven’in konuşmasının ardından Gençlik Hizmetleri öğrencilerin muhteşem gösterisine geçildi. Kırklareli’nin yetiştirdiği başarılı sporculardan Taekwondocu Seray Oğuz’un okuyacağı şiirler devam eden programda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekibi Gösterisi, Gençlik Merkezi Kursiyer ve hocalarının Gitar-Bağlama gösterisi yapıldı. Berkay Gürpınar’ın org performansı, Taekwondo gösterisinin ardından program ödül töreniyle sona erdi. 


* Sıcak Minderler minik sporcuları performansını etkilemedi


Festival Alanı’nda yapılan etkinlikte Ritmik Jimnastik ve Aletli Jimnastik Gösterisi vardı. Programın yapıldığı saatte havanın sıcak olması ve jimnastik gösterisi için alana saatler öncesi konulan minderlerin ısınması minik jimnastikçilere zor anlara yaşatsa da yinede hocaların gösterdikleri hareketleri başarı ile yaptılar. (Kadir Sinici)