Çorlu'daki ''Kötü Koku''ya protesto

Çorlu'daki ''Kötü Koku''ya protesto

Çorlu'daki ''Kötü Koku''ya protesto

Çorlu'daki ''Kötü Koku''ya protesto

Çorlu'daki ''Kötü Koku''ya protesto
10 Ocak 2012 - 17:36

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, Çorlu Kent Konseyi ve sivil toplum kuruluşları, Yakuplu Köyü'nde bulunan angus çiftliğinin etrafa kötü koku yaydığı ve çevreyi kirlettiğini öne sürerek, durumu protesto etti.

HABER MERKERZİ


 


Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 150 kişi, çiftliğin kötü koku yaymasından şikayetçi olduklarını belirterek, duruma müdahale edilmesini istediler. 


Grup adına basın açıklaması yapan, Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur, Yakuplu Köyü'nde bulunan angus çiftliğinin, etrafı kirleterek, kötü kokular yaydığını ileri sürdü. 


Cesur, çiftliğin üretim yapılan bir tesis olmadığını, ithal edilen sığırların ve küçükbaş hayvanların karantina süresince bekletildiği, büyük marketlere ve et piyasasına arz edildiği, bir tür ''toplama kampı'' olduğunu öne sürerek, şunları kaydetti: 


''Bizleri buraya getiren kokunun kaynağı, yanı başımızda kurulan sığır çiftliğidir. Yakuplu Köyü yakınlarında, şehrimize 15-20 kilometre uzaklıkta bulunan angus işletmesinin etkileri, Çorlu'yu kara bir bulut gibi kapladı. Binlerce vatandaşımızın sağlığını ve şehrimizin havasını tehlikeye atan bu tesis, derhal gereken önlemleri almalı ya da kaldırılmalı. 


4 Eylül 2010 tarihli Resmî Gazete'de yayınlanan 'Kokuya Sebep Olan Emisyonların Kontrolü Yönetmeliği' bu işletmeleri de kapsıyor. Bu yönetmeliğin hükümlerine uyulmasını, uymayanlar için gereğinin yapılmasını istiyoruz.'' 


Yaz geldiğinde, söz konusu tesise daha yakın konumda bulunan, Marmara sahil şeridinin, beldelerin ve köylerin bu tesisten büyük oranda kötü etkileneceğini ifade eden Cesur, problemin sadece Çorlu'yu değil Tekirdağ'ı da ilgilendirdiğini belirtti.