Çinicilik yeniden hayat buluyor

Çinicilik yeniden hayat buluyor

Çinicilik yeniden hayat buluyor

Çinicilik yeniden hayat buluyor

Çinicilik yeniden hayat buluyor
07 Nisan 2010 - 09:16

Edirne Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde açılan, eski Güzel Sanatlar Galerisi Müdürü ve çini sanatçısı Nadir Adlı'nın Kurs Öğretmenliği yaptığı Çinicilik Kursu’na, 13 kursiyer devam ediyor.

Edirne Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan yaptığı açıklamada, Edirne'de yaptıkları Arkeolojik Kazı Çalışmaları’nda çini fırını ve çini örneklerine rastladıklarını söyledi.
Türkiye'de çinicikte ilk önce Kütahya'nın akla geldiğini oysa Edirne'nin çinicilik tarihinin çok eskilere dayandığını ifade eden Özcan, Edirne çiniciliğini genç kuşaklara öğretmek için kurs açtıklarını belirtti.
Kursta Muradiye ve Selimiye Camii'nin çini örneklerinin yapılacağını bildiren Özcan, kursiyerlerin canla başla çalıştığını kaydetti.
Kursta öğretmenlik yapan eski Güzel Sanatlar Galerisi Müdürü ve çini sanatçısı Nadir Adlı da, haftada 5 gün süreyle verdiği çinicilik kursunun 1 Haziranda sona ereceğini ifade etti.
Adlı; ''Kursumuza 3'ü erkek toplam 13 kursiyer devam ediyor. Kursta öncelikle kırmızı çamurdan çalışmalar yapılmakta. Daha sonraki dönemde Muradiye ve Selimiye Camii çini desenlerinden oluşan geniş kapsamlı bir çalışma yapılacak'' dedi.aa