CIMBIZ Küçük suçlara büyük ceza!

CIMBIZ Küçük suçlara büyük ceza!

CIMBIZ Küçük suçlara büyük ceza!

CIMBIZ Küçük suçlara büyük ceza!

CIMBIZ Küçük suçlara büyük ceza!
24 Aralık 2013 - 09:15


Rahmi Sağlık





 





“Suçun küçüğü, büyüğü olmaz! Suç suçtur.” derler. Fakat küçük diye bildiğimiz ya da sandığımız suçlara verilen cezalara bakın. Ve yorumu siz yapın!


* 2 Vida’ya 9 bin TL ceza


Adana’da, bir handa çay ocağını işleten ocak sahibi ve çırağı, yöneticiden izin almadan ocağın önüne 2 vida ile güneşlik takınca, han yöneticisi önce belediye ye sonrada savcılığa başvurarak, hanın kamuya ait olduğunu ve zarara uğratıldığı için cezalandırılmalarını istedi. Sonuçta mahkemece, çaycı ve çırağına, Kamuya ait yere zarar verdikleri ve hakaretten dolayı 9 bin lira para cezası verilmiş.


* 6 somun ekmek için 6 bin TL ceza


Bir vatandaş 4 Ekim 2009 yılında ekmek fırınından 6 somun ekmek çaldı. 3-4 yıl süren mahkeme sonunda 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemece cezası her somun için biner liradan toplam 6 bin lira para cezasına çevrildi. Bu vatandaşımız para cezasını 24 ayda ödeyecekmiş!


* 4 Lira 90 Kuruş için 1 yıldan 7 yıla kadar hapis…


HT Gazetesi’nin haberine göre İstanbul Esenler Otogar İstasyonu’nda görev yapan 24 yaşındaki S.Y. kendisine ait indirimli kartıyla, başka illerden gelen ve nereden jeton alacağını bilmeyen 4 kişiyi gişeden geçirdi. Bunu tespit ettiğini belirten İstanbul Ulaşım A.Ş. yetkilisi, şirketi tam 4 lira 90 kuruş zarara uğrattığı gerekçesiyle avukatları kanalıyla S.Y. hakkında savcılığa suç duyurunda bulundu.


Soruşturmayı tamamlayan savcılık, S.Y. hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 155/2 maddesi uyarınca görevini kötüye kullanmak suçundan 1 yılda 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. 


S.Y. ise suçlamayı ret etti. Bundan menfaat sağlamayı düşünmediğini, başkan ilden gelen ve ceton bulamadıkları için bunu yardım amaçlı yaptığını söyledi.


Eh!.. Şimdi yorumu siz yapın! “Hangisi küçük? Hangisi büyük? Suç mu büyük? Cezaları mı küçük?”