CHP’den istifa eden Hasan Dağ İstifa gerekçelerini gazetemizle paylaştı

CHP’den istifa eden Hasan Dağ İstifa gerekçelerini gazetemizle paylaştı

CHP’den istifa eden Hasan Dağ İstifa gerekçelerini gazetemizle paylaştı

CHP’den istifa eden Hasan Dağ İstifa gerekçelerini gazetemizle paylaştı

CHP’den istifa eden Hasan Dağ İstifa gerekçelerini gazetemizle paylaştı
20 Şubat 2014 - 09:19

* Dağ; “Dibek ve Çağlayan önce istifa edip, sonra istifalarını geri çektikten sonra Kesimoğlu ile güzelce barışmışlar, el ele kol kola Kırklareli’ye geldiler. Ancak bu süreçte çok farklı gelişmeler oldu. Birileri bir yerlere atandılar, birileri bazı yerler için sözler aldılar. Bunları her kes biliyor. Ancak ben bir şeye inandım, bu siyaseti dürüst insanların yapması gerekiyor”



* Dağ; “CHP Genel Merkezi şunu iyi bilmeli, bizim insanımız eğitim düzeyi yüksek insanlardan oluşuyor. Kırklareli halkının çok duyarlı bir seçmen kitlesine sahip olduğu unutulmamalıdır. Ben kimi istersem atarım, seçtiririm edasında olunmamalıdır. Bence CHP Genel Merkezi çok büyük bir yanlış yaptı. CHP seçmeninin iradesine ipotek koydu”
HABER MERKEZİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Genel Meclis üyesi Hasan Dağ’ın CHP’den istifa etmesinin hemen ardından kendisiyle bir araya geldik ve CHP’den istifa sebebini sorduk. Tecrübeli siyasetçi Hasan Dağ, sorumuza; “ Çok zor bir soru.” diyerek cevap verdi ve istifası ile ilgili gerekçeler hakkında şunları söyledi; “ Ben 2004 yılında Kofçaz’dan Bağımsız aday olarak İl Genel Meclis üyeliğine seçildim. Seçildikten sonra partime şartsız destek verdim. Partime olan sadakatimi hiçbir zaman kaybetmedim. 2009 yılında beni tekrar aday gösterdiler. CHP Kofçaz İl Genel Meclis Üyeliği Seçimi’ni kazanarak CHP’li İl Genel Meclis Üyesi olarak meclise girdim.  Kofçaz’da CHP’nin Cumhuriyet Tarihi’nde ilk defa 1. Parti olmasını sağladım. Tabi burada CHP’sini 1. parti yaparken güzel bir ekip çalışması yaptık. İkinci sırada ki aday arkadaşımızda çok çalıştı. Gerçekten büyük bir özveride bulundu. Zaten ikinci meclis üyeliğini çok az bir oy farkı ile kaybettik.
Ben Cavit Çağlayan’ın Yılmaz Şeşen’in yerine Başkan seçildiği günden beri kendisinin yanında oldum ve hep destek verdim. Ben zaman zaman Cavit varsa varım, yoksa yokum da dedim. Kendisine her zaman şartsız destek verdim.
CHP Genel Merkezinin Kesimoğlu’nu aday göstermesinden sonra Vekil Turgut Dibek ve Cavit Çağlayan istifa ettiler. İstifadan 24 saat sonra istifalarını geri aldılar. İnsanlar yanlış kararlar karşısında tepkiyse tepkisini gösterir ve gösterdikleri tepkinin arkasında dururlar.  Dibek ve Çağlayan’ın bu duruşları maalesef dik bir duruş değildi. Bir karar verdiyseniz, verdiğiniz kararın arkasında duracaksınız.
Dibek ve Çağlayan önce istifa edip, sonra istifalarını geri çektikten sonra Kesimoğlu ile güzelce barışmışlar, el ele kol kola Kırklareli’ne geldiler. Ancak bu süreçte çok farklı gelişmeler oldu. Birileri bir yerlere atandılar, birileri bazı yerler için sözler aldılar. Bunları her kes biliyor. Ancak ben bir şeye inandım, bu siyaseti dürüst insanların yapması gerekiyor” dedi.
Açıklamaları üzerine Hasan Dağ’a, Dibek ve Çağlayan’ın dürüst siyaset yapmadığına vurgu mu yapıyorsunuz?  Ya da böyle bir ima da mı bulunuyorsunuz? Şeklinde sorduğumuz soruya Hasan Dağ şöyle cevap verdi; “Hayır ben öyle bir şey ima etmiyorum. Onların içinde bu görevlere çok layık arkadaşlarımız var. Benim onlarla hiçbir sıkıntım da yok. Ama ben dik durulmadığını, bir ekibin arkasında durması gerekenlerin gerektiği gibi durmadıklarından dolayı, bir daha böyle bir acı tecrübe yaşamak istemediğimden dolayı böyle bir karar alarak istifa ettim ve aktif siyasetten çekildim. Artık aktif siyaset yapmayacağım” dedi.
“Aktif siyasetten tamamen çekilmenizin sebebinin tam olarak dik duruş sergilenmemesi, gelgitlerin olması mı, yoksa başka sebepler de var mı?” şeklindeki sorumuza da Hasan Dağ; “Kesinlikle, evet kesinlikle, daha da farklı şeyler biliyorum yaşandı zaman zaman. Ne kavgalar yaşandı ama bu gün her şey süt liman, üstünü örtelim anlayışına ben karşıyım. Ben burada Vecdi Gündoğdu’yu da kutluyorum. Hakikatten omurgası sağlam bir arkadaşmış. Yani dik durabildi en azından. Ben Cavit Beyin ekibine sahip çıkmadığını düşünüyorum. Onu destekleyen insanlar bunu hak etmedi.
İstifalardan geri dönülmesinde bence kendilerine verilmiş vaatler vardı. Cavit Bey İl Genel Meclisi’nde 1. Sıra Adayı, kendisine de meclis başkanlığı görevi verilmiş. Artık bizde görevler sandıkta verilmiyor. Genel Merkez ya da İl Başkanlığı olarak veriliyor. Milletvekili Turgut Dibek’de bir takım vaatler almıştır. Milletvekilliği sırası kapmıştır diye düşünüyorum.  Turgut beyin istifa ettiği akşam ne kadar sıkıntılı olduğunu çok yakınında olduğumdan dolayı gördüm. O pozisyondan geri adım atmış ise bence bu işin içinde çok farklı şeyler olduğunu düşünüyorum. Asla geri adım atmayacağını düşünüyordum. O akşam psikolojisi o kadar çok bozulmuştu ki, tabi bunlar bilerek yapılmış şeyler değilse, rol değilse asla geri atmayacağını düşünüyordum. Rolse de çok profesyonelce olmuş. Demek ki tiyatrocu olmak için okul bitirmeye gerek yokmuş.
Kimseyi suçlamak istemiyorum hepsi arkadaşım benim ama bu şekilde yapılması bana çok etik gelmedi. Kırklareli adına etik gelmedi. Seçmene de yapılmış bir saygısızlık olarak görüyorum. CHP için hayırlı olsun. Yolları açık olsun arkadaşlarımın.  Başarılar diliyorum. Bütün siyasi parti adaylarına başarılar diliyorum ama gönlüm yine de kendi partimin kazanmasından yana.
CHP Genel Merkezi şunu iyi bilmeli, bizim insanımız eğitim düzeyi yüksek insanlardan oluşuyor. Sayın Başbakan’ın Urfa’da ben oraya ceketi assam ak parti kazanır demişti. Kırklareli halkının çok duyarlı bir seçmen kitlesine sahip olduğu unutulmamalıdır. Ben kimi istersem atarım, seçtiririm edasında olunmamalıdır. Bence CHP Genel Merkezi çok büyük bir yanlış yaptı. CHP Seçmeni’nin iradesine ipotek koydu.  Aday belirlemede atamaların CHP’ye bir şey kazandıracağına inanmıyorum. Başarılı olmak için atamalardan vazgeçilmeli ve Demokratik olunmalı üyelerin önüne sandık konulmalıdır.
Her şeye rağmen kimseye kırgın değilim. İnandığım değerler doğrultusunda CHP’den istifa ettim. Gönlüm CHP’den yana ama MHP adayı Derya Bulut’ta şu an itibariyle potaya girdi. Kırklareli’de Seçimin üç parti arasında geçeceğini sanıyorum.  Sandıktan kim çıkar? Bu konuda kesin bir şey söylemek mümkün değil. Onu tabiki seçmen belirleyecek.” dedi. (Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir)