CHP’de gözler Kilit Kongere’de

CHP’de gözler Kilit Kongere’de

CHP’de gözler Kilit Kongere’de

CHP’de gözler Kilit Kongere’de

CHP’de gözler Kilit Kongere’de
15 Nisan 2012 - 09:41


ORTAK AKIL











Özkan Başaran








CHP Kırklareli İlçe kongreleri Babaeski ile bugün sonlanıyor.


İki listenin yarışacağı CHP Babaeski İlçe Kongresi il bazında kilit önem taşıyor. Turabi Kayan’ın Lüleburgaz İlçe Başkanı olarak seçilmesi hesapları altüst etti. Babaeski’deki İlçe Kongresi’nden çıkan sonuç, Vecdi Gündoğdu’nun İl Başkanı Adaylığı’nı pekiştirebilir. Belki de başka adayın çıkmasının önünü de kesebilir. Ya da Vecdi Gündoğdu’ya çok ciddi bir rakip üretecek bir sürpriz sonuç da çıkabilir.


Sandık bu. Her şey olabilir. Siyasette %99’un %1’den küçüktür.


 %1’in %99’dan büyük olduğunu görebilirsiniz. İhtimalin küçüğü büyüğü olmaz. İhtimal ihtimaldir. Sandık bu hiç belli olmaz. 


Geçtiğimiz haftadan bu yana Genç aday Özgür Onat’a destekler hızla artıyor. Beklenmedik sürprizler olabilir. Verilen sözler sandıkta değişebilir. Fırtına öncesi bir sessizlik var. Bakalım göreceğiz. 


Kararı CHP Babaeski Delegesi verecek. Barış ve hoşgörü havası içinde geçen İlçe Kongreleri’nde demokrasi şöleni yaşandı. Babaeski İlçe Kongresi’nde de ayrışma değil, kucaklaşma yaşanacağını umuyorum. Parti içi seçim yarışında kırgınlık küskünlük olmamalı. Kol kırılıp yen içinde kalmalı. Kaybeden de kazananı tebrik etmeli. Parti çıkarları için de omuz omuza çalışmaya devam edilmeli. Kaybedenleri de medeni cesaretleri için tebrik etmeli. Kucaklamalı. 


Siyasette bazen kaybederken de kazanırsız. 


Yerel Seçimlerin 6 ay erkene alınabileceğinin konuşulduğu bugünlerde, koltuk için rakibine kavgada söylenmeyecek yakıştırmaları yapmak CHP’ye çok zarar verir.


CHP’nin çıkarları için çalışanlar, makam ve mevki hesabı yapmamalı.


CHP Babaeski Örgütü bugünkü seçimde özgür iradesiyle oy vermeli. Birilerinin vesayetiyle verilen destekler sabun köpüğü gibidir. Kendi özgüveni ile yarışa girmeyenler arkasındaki destekler çekildiğinde boşta kalırlar. Birilerinin kuklası olmayı kabul edenler, Kuklacı’nın emrindeki uysal askerlerdir. Bu şekilde seçim kazananlar da baştan kaybetmiş olurlar. Çünkü kendileri kukla, ekibi de kuklacının askerleri olmaktan öteye gidemezler.


Umarım ki, CHP Babaeski Delegeleri böyle durumlara geçit vermezler.


Bugünkü CHP Kongresi’nin kazananı, Özgürlük olsun, Gençlik olsun ve CHP olsun.