CHP, İl Kongresi’ne 2 adayla gidiyor

CHP, İl Kongresi’ne 2 adayla gidiyor

CHP, İl Kongresi’ne 2 adayla gidiyor

CHP, İl Kongresi’ne 2 adayla gidiyor

CHP, İl Kongresi’ne 2 adayla gidiyor
23 Ocak 2010 - 11:13


* Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Kırklareli İl Kongresi yarın yapılacak. Kongre’de İl Başkanı olmak için 2 aday yarışacak.


HABER MERKEZİ
Geçtiğimiz yıl içerisinde İlçe Kongreleri’ni tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Kırklareli İl Kongresi yarın yapılacak.
Esnaf Odaları Birliği Eğitim ve Kültür Salonu’nda saat 10.00’da başlayacak olan İl Kongresi saat 17.00’de sandıkların açılması ve yapılan sayımların ardından İl Başkanı’nın belirlenmesi ile sona erecek.
CHP’nin yarın yapılacak olan İl Kongresi’nde İl Başkan Adayı olarak şu ana kadar 2 kişi adaylığını açıkladı. Bunlardan bir tanesi yıllarca CHP Teşkilatlarının değişik birimlerinde görev almış ve en son olarak da CHP Kırklareli Merkez İlçe Başkanlığı görevinde bulunmuş Vecdi Gündoğdu.
Diğer aday ise Lüleburgaz ilçemizden Yusuf Pişkinoğlu. CHP’nin iktidara yürüyüşünde ilk ayak olan Kırklareli İl Kongresi,’nin ülke çapındaki ilk kongre olması nedeni ile büyük önem taşıdığını belirtti. Kongreden çıkacak sonuca göre partinin yeni yapısının şekilleneceğini ifade eden Pişkinoğlu;
“Oy oranı ile öncülerden olan ilimiz, yapacağı bu kongre ile tüm ülkemize ve CHP’ye örnek olmaya devam edecektir. Aydınlık Türkiye’nin aydın yüzü Kırklarelili partililerimiz en doğru seçimi yapacaktır. Demokrasiyi içine sindirmiş insanlar topluluğu olan partililerimiz, yeni bir adayın daha yolunu açarak bunu göstermişlerdir. Aday olabilmek için gerekli olan %20 Delege imzası bunun göstergesidir. Her ne kadar imza toplama aşamasında engellemelerle karşılaşmış olsam bile demokrasiye inanan partililerimiz sayesinde bu engeli aşmayı başarabildim. Seçim çalışmalarım sırasında yaptığım görüş alışverişleri, bende var olan bir düşünceyi pekiştirmiştir” dedi. (s)