CHP gündemi değerlendirdi

CHP gündemi değerlendirdi

CHP gündemi değerlendirdi

CHP gündemi değerlendirdi

CHP gündemi değerlendirdi
04 Mayıs 2012 - 09:32

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Başkanlığı Çarşamba günü yaptığı toplantıda gündemi değerlendirdi.







HABER MERKEZİ





Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Başkanlığı Çarşamba günü yaptığı toplantıda gündemi değerlendirdi.


CHP Kırklareli İl Başkanlığı Yönetimi 2 Mayıs 2012 Çarşamba günü İl Başkanlığı binasında olağan haftalık toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya CHP İl Başkanı İhsan Kazan, Merkez İlçe Başkanı Şahabettin Vardar, Kaynarca Belediye Başkanı Sayit Uçan, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve parti üyeleri katıldı. Toplantıda geçen bir haftanın değerlendirmesi yapılırken 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın geçen yıllara göre daha kapsamlı bir şekilde kutlandığı ve yürüyüşlere katılımın yoğunluğunun CHP için olumlu bir durum olduğu belirtildi. 


Toplantının gündeminde yeni seçilen CHP Merkez İlçe Başkanı Şahabettin Vardar’da yer aldı. İl Genel Meclis Üyesi Aydın Karakoç 1 Mayıs kutlamalarındaki coşkunun önemini vurguladıktan sonra parti içinde polemik haline gelen CHP Merkez İlçe Başkanı Şahabettin Vardar için de; “Seçim yapılmış ve bitmiştir. Beğensek de beğenmesek de bu böyledir. Şimdi önümüzde kazanmamız gereken yerel seçim var. Biz parti olarak buna adapte olup çok çalışmamız lazım” dedi.


Daha sonra konuşma yapan İl Genel Meclis Üyesi Tuna Soykan ise; “1 Mayıs İşçi Bayramı yurdun birçok yerinde önemli katılımlarla kutlandı. Bu durum bizim için çok güzel bir şey. Fakat günümüzde işçilerin yüzde 97’sinin sendikasız çalıştığını görüyoruz. İşçilerimizin sendikalaşması gerekiyor. Ben 1 Mayıs yürüyüşünde bulundum ve oradaki üniversite öğrencilerinin çokluğu dikkatimi çekti. Öğrencileri bir süre izledikten sonra yanlarına konuşmaya gittim. Konuşmamın ardından oradan uzaklaşmak için arkamı döndüğümde ise polis kamerasının beni çektiğini gördüm. Buradan anlayacağımız bu tür eylemlere katılanlar ve konuşma yapanlar mimleniyor. Ben polis arkadaşımızı vicdan ölçer aletine bağlamak istedim o anda. Merak ettim. Acaba o işi yapan polis arkadaşımızın vicdanı rahat mıydı?


Bunun dışında Merkez İlçe Başkanlığı’na geldiğimizde ise seçimin yapıldı ve yönetim belirlendi. Artık önümüzdeki seçimlere adapte olarak çalışmamız gerekiyor” dedi.


Bu konuşmaların ardından konuşma yapan Merkez İlçe Başkanı Şahabettin Vardar; “Boş muhabbetleri, kavgaları bırakmalıyız. Önümüzde seçimler var ve bu seçimleri kazanmalıyız” dedi.


Kaynarca Belediye Başkanı Sayit Uçan genel bir konuya değinerek; “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde her zaman AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra konuşma yapıyor. Bu durumda da Genel Başkanımızın konuşması Başbakanın söylediklerine cevap vermekten ibaret oluyor. Konuşmaların bir sırası olup olmadığı hakkında bir bilgim yok ama bu durum değişebilirse daha etkili olabiliriz” dedi. (yş)