CHP Delege Seçimleri’nde Başkan Hacı’da sıraya girdi

CHP Delege Seçimleri’nde Başkan Hacı’da sıraya girdi

CHP Delege Seçimleri’nde Başkan Hacı’da sıraya girdi

CHP Delege Seçimleri’nde Başkan Hacı’da sıraya girdi

CHP Delege Seçimleri’nde Başkan Hacı’da sıraya girdi
27 Ocak 2012 - 09:38

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Babaeski İlçe Binası’nda Delege Seçimleri’ne 25 Ocak 2012 Çarşamba günü devam edildi. Dindoğru ve Hacı Hasan Mahallesi’nin Delege Seçimleri’nde, Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı CHP Üyeleri ile sıraya girdi.




Yorum-Haber: Özkan Başaran


 


Önceki İlçe Başkanları’nın da Delege olarak listelerde yer aldığı seçimde, oldukça yoğun bir katılım gözlendi.


CHP Eski İlçe Başkanı Av. İrfan Altınel Mahallesi’nden Delege olmak istemediğini beyan etmiş ve CHP Üyesi olarak siyasetten emekli olduğunu açıklamıştı. Av. İrfan Altınel seçime eşi ile gelerek oyunu kullandı ve şöyle dedi: “CHP derme çatma bir parti değildir. İleri demokrasiden bahsedenler gelsinler CHP’de yaşanan demokrasi şölenini görsünler.”


Eski CHP İlçe Başkanları’ndan Av. Zafer Erbil, Dindoğru Mahallesi’nden Delege Adayı oldu. Parti binasında yapılan seçimlere katılarak oyunu kullandı. 


Eski CHP İlçe Başkanları’nda Hüseyin Özşengül’ün de Hacı Hasan Mahallesi’nden Delege Adayı olarak iki listede yer aldığı gözlenirken, Hüseyin Özşengül de seçime katılarak oyunu kullandı ve CHP Kongre Delegesi oldu.


Öte yandan CHP İlçe Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Özgür Onat, Dindoğru Mahallesi’nden Kongre Delegesi Adayı oldu.  Fakat Delege seçilecek sayıya ulaşamadı.


CHP Babaeski Örgütü’nün renkli siyasi simalarının Dindoğru ve Hacı Hasan Mahallesi’nden Delege Adayı olmaları hem seçime katılımı yoğunlaştırdı, hem de CHP’nin önde gelen isimlerini bir araya getirmiş oldu.


Babaeski’de CHP’nin En Genç Kongre Delegesi Atatürk Mahallesi Listeleri’nden ve Belediye Meclis Üyesi Ali İhsan Filiz’in yeğeni Nihal Filiz olmuştu. 


CHP’nin En Yaşlı Üyesi olan Ahmet Dayan’da seçime gelerek oy kullandı. Bir elindeki patrikle zar zor partisinin seçimine katılan yaşlı üye Ahmet Dayan seçime katılmayan partililere ders vermiş oldu.


Dikkatleri üzerine çeken bir başka önemli olay da, CHP Örgütü’nün İlçe Başkanı Adayı olarak görmek istediği Ahmet Apak oldu.  Hacı Hasan Mahallesi’nden Delege Adayı olan Ahmet Apak da, seçime katılarak oyunu kullandı.


 Partililerin; “Ahmet Bey İlçe Başkanı Adaylığınızı ne zaman açıklayacaksınız? sorusuna şöyle cevap verdi: “Aday değilim diye açıklama yapmadığım sürece, aday olmayacağımı kimse benim adıma deklare etmesin. CHP Örgütü’nün bu onurlu göreve beni yakıştırmasından büyük mutluluk duyuyorum. Süreç devam ediyor. Ben İlçe Başkanı Adayı olduğum gün, biliniz ki bir hedefim vardır. Kimsenin adamı ve isteği üzerine aday olmam. CHP Örgütü’nün isteği, beni bağlar. 


Partime hizmet edecek, her konumda bulundum. Delege Seçimleri bittikten sonra, partililerimde durum değerlendirmesi yapacağım. Aday olup olmayacağıma karar verip, basına açıklama yapacağım. Ben kargaşa ve sıkıntı yaratacak bir durum içinde olmam. Partimin gençleşmesi için ve büyümesi için parti üyesi olarak da çaba harcarım. Bu vesile ile beni İlçe Başkanlığı’na layık gören bütün CHP Örgütü’nü saygıyla selamlıyorum.


Babaeski’de Önceki Belediye Başkanı Av. Haluk Tezsezer’in de gözlediği CHP Delege Seçimleri, barış ve hoşgörü havası için de sürüyor.