CHP Babaeski’de iktidar körlüğü yaşıyor

CHP Babaeski’de iktidar körlüğü yaşıyor

CHP Babaeski’de iktidar körlüğü yaşıyor

CHP Babaeski’de iktidar körlüğü yaşıyor

CHP Babaeski’de iktidar körlüğü yaşıyor
13 Nisan 2012 - 08:57


ORTAK AKIL











Özkan Başaran





Babaeski’de 45 yıldır CHP iktidar. Merhum Belediye Başkanı Gündüz Onat ile 1969’ da başlayan CHP iktidarı kesintisiz olarak günümüze kadar sürdü.


Gündüz Onat’ın Başkanlığı döneminde CHP Delege Seçimleri çarşaf listeyle yapılıyordu. Babaeski merkezde her mahalle kendi delegesini belirliyordu. Gündüz Onat ise belirleyici rol oynamıyordu. Bir kaç öneri dışında delege listelerine müdahale bile etmiyordu.


Gündüz Onat öncesi, Adalet Partisi’nden Mustafa Türedi Belediye Başkanlığı yapıyordu. CHP’nin Gündüz Onat ile seçim kazanmasından sonra, sağ kökenli insanlar da CHP’ye destek verdiler.


Merhum Başkan Gündüz Onat, sadece Babaeski’yi değil, Trakya’yı da CHP’lileştirmişti. Trakya’daki CHP’liler Gündüz Onat’a lider gözüyle bakıyorlardı. Bugün Babaeski’de CHP tek parti konumundaysa, Gündüz Onat’ın sayesindedir. Merhum Gündüz Onat’ın CHP’lilerce “Efsane Başkan” diye onurlandırılması da boşuna değildir.  


Hatasıyla sevabıyla Merhum Gündüz Onat, bana göre iyi bir Belediye Başkanıydı. Liderlik vasfıyla Belediye Başkanlığı ona çok yakışıyordu. Başkan olmak başkadır, Lider olmak başkadır.


Efsane Başkan Gündüz Onat gerçek bir liderdi.


Günümüzün Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı’nın Gündüz Onat günlerindeki CHP’yi hatırlamaya davet ediyorum.


Yarın yapılacak CHP Babaeski İlçe Kongresi’nde Efsane Başkan Gündüz Onat’ın büyük posterini kongre salonunda görmek isteniyor.


Başkan Hacı seçim kazandıktan sonra, aylarca “Efsane Başkan Gündüz Onat” dev posterini Belediye binasına astırmıştı. Sonra bir kez ölüm yıldönümünü andı. Ondan sonra da unutuldu.


Aylarca Belediye binasında asılı duran o dev posterin bir kaç saat kongre salonunda durması çok mu?


Siyasi mirası sayesinde makam kazananların, Merhum Başkan Gündüz Onat’ı hatırlamaları özellikle gerekiyor. Çünkü O’nun particilik anlayışı ve Belediyecilik anlayışının ışığı bazı kör gözleri açacaktır.


Gündüz Onat zamanında CHP’deki parti içi demokrasi öyle bir güçlüydü ki, Başkan Hacı bile delege olamamıştı. O günlerde Gündüz Onat’ın desteğine rağmen Gazi Kemal Mahallesi’nde delege olamayan Av. Abdullah Hacı bugünlerde ise iktidar körlüğü içinde ne yapacağını bilmiyor.


“Dediğim dedik” mantığı ile önceki Belediye Başkanı Av. Haluk Tezsezer zamanında şikayetçi olduğu şeyleri şimdi kendisi daha fazla yapıyor.


Haluk Tezsezer’e “Diktatör” yakıştırmasını yapanlar, o günlerin parti içi muhalefetindeki Av. Abdullah Hacı ekibiydi. Başkan Hacı CHP’nin iç işlerine öyle bir karışmaya başladı ki; partililer şimdilerde Haluk Başkan’ı arıyoruz” demeye başladılar.


Eleştiriye hiç ama hiç alışık olmayan Başkan Hacı, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak gibi yıllardır bir yerel gazeteyle her gün manşetlerle dövülse kim bilir neler yapacak?


Dikensiz gül bahçesi isteyen Başkan Hacı’ya CHP Örgütü’nün tepkilerini hatırlatan yazılarımdan başka kim ne eleştiri getirdi ki?


En küçük bir olumsuz durumda bir izine ayrılan Başkan Hacı kadar, izin yapan başka bir Belediye Başkanı var mı? Bilemem ama yıllık ortalaması en yüksek olanlar arasına gireceğinden de kuşkum yok. Dikkat ediyorum da, Başkan Hacı kritik bir ihale’de ve parti içi seçimde makamı Vekile bırakıyor.


CHP özgürlüklerin ve hoşgörünün partisi olmalıdır. Ulu önder Atatürk, ”Cumhuriyet kimsesizlerin kimsedir” demişti. CHP’nin kurucusu Atatürk partiyi “Güçlülerin zayıfı ezmesi için mi kurdu? 


Halkın içinde olmadığı bir “Cumhuriyet” olamaz. Atatürk’ten sonra partinin içinden “HALK” çıktı. Türkiye toplumunun Atatürk’ten bu yana CHP’ye Bakışı “Cumhuriyet partisi” şeklinde oldu.


Kırklareli’de İlçe kongreleri yarınki CHP Babaeski İlçe kongresi ile sona eriyor.


Merkez ilçede “Cumhuriyet partisi’nin içine Şahabettin Vardar’ın bütün güçlere karşı seçim kazanması ile  “Halk” girdi.


Lüleburgaz İlçe kongresinde de Türabi Kayan’ın bütün güçlere karşı seçim kazanmasıyla “Halk” Cumhuriyet Partisi’nin içine yerleşti.


Babaeski’de de Bütün güçlere karşı mücadele veren Özgür Onat’ ile  “Halk” Cumhuriyet Partisi’nin içine girmeyi sabırsızlıkla bekliyor.


Özgür Onat’a verilen her oy’un, çok ama çok değeri var.


Haydi, Babaeski’liler sizde Vicdanınızın sesini dinleyin. Gençlerin önünü kesmeyin.


 Babaeski’de de, Özgür Onat ile “Cumhuriyet Partisi’nin” içine “Halkı” da sokmanın zamanı gelmedi mi?