CHP Babaeski İlçe Başkanı Av. İrfan Altınel

CHP Babaeski İlçe Başkanı Av. İrfan Altınel

CHP Babaeski İlçe Başkanı Av. İrfan Altınel

CHP Babaeski İlçe Başkanı Av. İrfan Altınel

CHP Babaeski İlçe Başkanı Av. İrfan Altınel
21 Aralık 2009 - 09:39

19 Aralık 2009 Cumartesi günü saat 11.00’de Babaeski Belediye Sarayı Tansa Salonu’nda gerçekleşen CHP Babaeski İlçe Kongresi yoğun bir katılım ile gerçekleşti. İlçe kongresinde tek liste yarışırken kongreye katılım gözlerden kaçmadı.

 


Aydeniz Dereli



İlçe Kongresi’ne; CHP Genel Merkezden  MYK üyesi eski Ağrı Milletvekili Savcı Sayan’ın yanı sıra, CHP Kırklareli Milletvekilleri Turgut Dibek, Tansel Barış, 22. Dönem Milletvekillerinden Mehmet Siyam Kesimoğlu, Emekli Tuğgeneral Vedat Şakir, Kırklareli İl Genel Meclis Üyesi ve Başkanı Tuna Soykan katılırken, Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Alpullu Belediye Başkanı Ahmet Durgun, Büyük Mandıra Belediye Başkanı M. Şükrü Çölgeçen, Kaynarca Belediye Başkanı Sayit Uçan, eski Babaeski Belediye Başkanı Av. Haluk Tezsezer, CHP’de yeni seçilen Kofçaz, Pınarhisar, Vize, Kırklareli Merkez İlçe Başkanları ile Kırklareli İl Genel Meclis Üyeleri ile birlikte Trakya’da ki CHP’li belediyelerin başkanları, köy muhtarları parti delegeleri ve partililer katıldı.
Gerçekleşen Kongre’nin Gündemi: 1- Açılış, 2- Kongre başkan kurulunun seçimi, 3 – Saygı duruşu ve İstiklal Marşı, 4 – Çalışma ve hesap raporunun okunması ve görüşülmesi, 5- Okunan raporun onaylanması, 6 – Seçimler, 7 – Dilek Temenliler, 8 – Kapanış şeklinde okundu.
Divan Başkanlığına CHP Genel Merkezden MYK üyesi eski Ağrı Milletvekili Savcı Sayan seçilirken Divan üyeliklerini İsmet İlteralp ile Sedat Akgöl getirildi. Açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Avukat İrfan Altınel 29 Mart yerel seçimlerin öncesinde atanarak göreve geldiklerini bu süreç içinde yanlışlıklar yapmış olabileceklerini bu kongrede bu yanlışlıkların kendisine rahatça söylenmesini ve yapılan bu hatalardan ders çıkararak doğruyu bulma adına kendisinin eleştiriye açık olduğunu vurguladı. Gerçekleşen yerel seçimlerde alınan % 60lık oy oranı ile tarih yazdıklarını belirten İrfan Altınel;
“Belediye Başkanımız Avukat Abdullah Hacı’nın isminin Genel Merkez tarafından açıklanmasının ardından birlik olarak tüm partililerimizle birlikte gece gündüz demeden kapı kapı genç-yaşlı, kadın-erkek demeden çalışan herkese teşekkür etmek istiyorum. Bu başarı partimizin ve partililerimizin başarısıdır. Bizden önceki dönemde görev yapan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Yaşasın CHP, Yaşasın Babaeski” sözleri ile konuşmasını tamamladı.
Onaylanan çalışma raporunun ardından gündem ile ilgili konuşmalara geçildi. Geçilen bu konuşmalarda zaman zaman ufakta olsa gerginlikler yaşansa da konuşmalar saygı çerçevesinde gerçekleşti. Konuşmaların genelinde parti içi demokrasi sıkça kullanılan bir tabirdi. 22. Dönem Milletvekillerinden Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun konuşmasının bir bölümü de bu konu ile ilgiliydi. Mehmet Siyam Kesimoğlu konuşmasında şunları aktardı;
“Gerçekleşen kongremiz ve salonumuz çok güzel bir atmosferde. Öncelikle 9 ay önce gerçekleşen yerel seçimlerde kazanılan belediye başkanlığının baş mimarları olan tüm Cumhuriyet Halk Partili hemşerilerimi kutluyorum. Verdikleri emek kayda değerdir. Bazı güçler kapalı kapılar ardında birilerine söz veriyorlar. Bu siyaset de bir hastalıktır. Bazı arkadaşlar güç odakları ile birlikte hareket ediyor. Bu yol doğru yol değildir. CHP bu noktada değil. O arkadaşların vicdanına bırakıyorum. Benim topum tüfeğim yok. Ben gücümü halkımdan alıyorum. CHP delegesi hürdür. Hiçbir güç CHP’liyi İpotek altına alınamaz. Ön seçim ile demokrasinin gereğini yapmalıyız. Ben ön seçim istiyorum. Değerli Milletvekilim Turgut Dibek sizde ön seçim istiyor musunuz?” şeklinde konuşan Kesimoğlu konuşmasına “Gün kardeşlik günüdür. Gün Barış günüdür. Gün CHP’ye sahip çıkma gününüdür” diyerek son verdi.
Eski Belediye Başkanı Haluk Tezsezer’inde konuşma yaptığı kongrede partide yaşanan bir takım sıkıntılara değinerek; “10 yıl Babaeski’de Belediye Başkanlığı yapan birine neden yerel seçimler öncesi eğer aday gösterilmeyecekse bu söylenmedi? Parti içinde bende ön seçim isteyenlerdenim. Ben 1999 yılında ön seçim ile aday oldum. Bu demokrasinin bir gereğidir” dedi.
Öte yandan seçimlerden sonra kendisine yöneltilen suçlamalara yönelik tepkilerini gösteren Haluk Tezsezer; “Ben bu partinin belediye başkanı olarak başkanlık yaptım. Yok, şu kadar borç ile bıraktı şöyle yaptı şeklindeki söylentiler partimize zarar verir. İlçe yönetimi genel merkez tarafından görevden alındı. Daha sonrada bu arkadaşlarımız genel merkez tarafından suçsuz bulundular. Bu arkadaşlarımızın onurunu kim iade edecek. Zabıta aracı ile delegelere baskı kurulması ne kadar demokratik bir uygulamadır. Bana, Haluk başkan baskı yaptı diye söyleyenler soruyorum? Bu yapılanlar baskı değil de nedir. Delegelerin kendi öz iradeleri ile oy kullanmalarına dahi müdahale edilmesi demokrasi ile ne kadar bağdaşmaktadır. Ben başkanlığı kafamda sildim. Kimse bundan sonra tekrar başkan olacağım diye korkmasın. Ben her zaman mevcut başkanıma katkıda bulunmaya hazırım. Bilgi birikimlerimi Babaeski için paylaşmaya hazırım. Başkanımızın başarısı ile hep birlikte gurur duyacağız. Bu başarı Partimizin başarısı olacak. Bu nedenle zaman dayanışma zamanıdır” dedi.  
Öte yandan bu konuşmalar çerçevesinde söz alan eski Merkez İlçe Başkanı Vecdi Gündoğdu söz alarak yapmış olduğu konuşmada İl Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı.
Daha sonra konuşmalarını yapan Milletvekilleri Turgut Dibek ve Tansel Barış ülkenin son dönemde yaşadıkları konular ile ilgili partililere bilgi vererek CHP’ye sahip çıkma zamanı olduğunu söylediler. Turgut Dibek, Mehmet Siyam Kesimoğlu’ndan gelen soruya cevaben  “Ben de ön seçime varım” dedi. Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı’da kongre de konuşma yapanlardandı. Belediye Başkanı Abdullah Hacı; “Tüm partililerimizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Yerel seçimlerde almış olduğumuz bu büyük başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu hepimizin bir başarısıdır. CHP bayrağı dalgalanmaya devam ediyor ve devam edecek. Gece gündüz demeden, yağmurda ve çamurda bizleri destekleyen herkese şükranlarımı sunuyorum. Zaman genel merkeze destek zamanıdır. CHP’ye destek olma zamanıdır. Hep birlikte daha güzel bir Babaeski için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bazı projelerimiz var. Öncelik verdiğimiz projeler arasında atık su ve şebeke suyu var. Parti içi çekişmelerini kişiselleştirmemek gerekir. En büyük destekçimiz sizlersiniz. Ben herkesi kucaklıyorum. Seçim atmosferinde hatalarımız olmuştur. Ben hayatım boyunca hep açık sözlü oldum. Bu koltukta hep oturacak değilim. Ben de gönül huzuru içinde benden sonra başkalık yapacak arkadaşımıza rozeti bırakacağım. Her şey Partimiz için Her şey Babaeski için” dedi. Konuşmacılar arasında Tuna Soykan, Zafer Erbil, Sayın Sayın, Şinasi Seçkin, Ersay Doğan’da yer aldı. Son konuşmayı Genel Merkez’den gelen MYK üyesi eski Ağrı Milletvekili Savcı Sayan yaptı. Savcı Sayan son dönemde yaşanan açılımlar ile ilgili hükümete yönelik sert eleştirilerde bulunurken, kardeşlik içinde yaşayan vatandaşlarımız var oldukça ve CHP’de var oldukça ülkeyi bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceklerini söyledi. “Bugün söz konusu olan Vatandır” diyen Sayan “Atatürk’ün dediği gibi Söz konusu Vatansa gerisi teferruattır” sözünü hatırlatarak parti içi çekişmelerin zamanı olmadığını vurguladı.
Konuşmaların ardından geçilen oy kullanma işleminde 203 delegeden 155 delege oy kullandı. 55 oy geçersiz bunların 50 tanesi çizik geri kalan 5 oy da boş olarak atıldı. Bu sonuçla 203 delegenin 100’nün oyu ile Avukat İrfan Altınel İlçe Başkanı olurken, yönetimi de şu isimlerden oluştu. 1- Mehmet Aşık, 2- Ahmet Ersin Bilge, 3- Hasan Ali Eren, 4- Hakkı Tunç Işık, 5- Bülent Karaca, 6- Ertan Karalarlı, 7- Ülker Özdilek, 8- Alaaddin Özgen, 9- Seher Sezgin, 10- Sermin Utku.