Çanakkale Ruhu Vize’de

Çanakkale Ruhu Vize’de

Çanakkale Ruhu Vize’de

Çanakkale Ruhu Vize’de

Çanakkale Ruhu Vize’de
20 Nisan 2015 - 07:21

* Hollanda’daki evini “Çanakkale Müzesi” haline getirerek Çanakkale Ruhu’nu Hollanda’da yaşatan Bülent Türker, Vize’de verdiği konferansları ile Çankkale’nin Bilinmeyenleri’ni öğrencilere anlatıyor.













HABER MERKEZİ


Kırklareli’nin Vize İlçesinden olan ve Hollanda’da yaşayan Bülent Türker, 40 günden bu yana Hollanda’daki evini “Çanakkale Müzesi” haline getirdi.


Türk ve Hollanda Basını ve Televizyon Kanalları’nda yaptığı bu anlamlı girişimi ile yer alan Türker, Türkiye’ye gelerek Çanakkale ve Yaşam Öyküsü’nü anlattığı konferansları ile öğrencilerin büyük beğenisini kazanıyor.


Türker, Vize Kaymakamı Barbaros Akbulak ile yaptığı görüşmelerin ardından Vize’deki okullarda Çanakkale’nin Bilinmeyenleri’ni ve ilginç yaşam öyküsünü çocuklara anlatıyor. Düzenlenen konferansa katılan çocuklara Türker’de sorular sorarak doğru bilenlere kitaplarını imzalayarak veriyor.


Türker düzenlendiği konferanslarla ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:


“Amacım 10 günde 15’ten fazla konferans vermek. Böylelikle Vize’ye olan minnet borcumu da ödemek istiyorum. Çanakkale Müzesi’nin ilginç parçalarını ve son Gazilerin Hayat Hikayeleri’ndeki bilinmeyenleri anlatıyorum. Yaptığım bu aktarımlar dinleyiciler tarafından büyük bir beğeni görüyor. Çanakkale’ye gezmeye gidilmez, oraya ziyarete gidilir. Herkez Çanakkale’yi mutlaka görmelidir.” (Savaş Eskici)