Çanakkale Ruhu, Kırklareli’de

Çanakkale Ruhu, Kırklareli’de

Çanakkale Ruhu, Kırklareli’de

Çanakkale Ruhu, Kırklareli’de

Çanakkale Ruhu, Kırklareli’de
24 Nisan 2015 - 17:21

* Çanakkale Zaferi’nin 100 Yıl kutlamaları ve Şehitleri anma Etkinlikleri, Kırklareli Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında devam ediyor

HABER MERKEZİ


Kırklareli Belediyesi Kültür etkinlikleri Kapsamında, “Türkiye Gaziler Vakfı, Çanakkale 1915, 100. Yıl Etkinlikler Gezici Müzesi” Kırklareli’de açıldı.


Gaziler Vakfı tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl Etkinlikleri, Türkiye geneli her İl’de çeşitli etkinliklerle devam ederken, Kırklareli Belediyesi ile Yapılan ortak çalışma ile Gezici Müze açıldı.


Gezici Müze, Kırklareli Merkez Cumhuriyet Caddesi’nde, Kapalı Çarşı Karşısında, 21 Nisan 2015 Salı Günü açıldı. Gezici Müze, 3 Mayıs 2015 Pazar günü saat 18.00’a kadar açık olacak. Müzeye giriş ücretsizdir. 


Gaziler Vakfı’nın Gezici Müzesinde, Çanakkale Savaşı’nda kullanılan, Mermi, Silah, Su Kapları, Asker Elbiseleri, Tapu Senetleri, Kimlik Kartları, Yemek Kapları bulunmakta. Müze’de birde Çanakkale Şehitliği’nin Minyatürü yapılarak gelenlere adetada Çanakkale’ye gitmiş gibi bir his kazandırıyor. Müze’nin bir köşesinde ise en dikkat çeken,  Çanakkale Savaşı esnasında yaralanan bir Asker’in tedavisi ve Onun başında Dua Eden İmam’ın Enstantane’si gösterimi oldu. (Selçuk Vurucu)