Büyükmandıra’ya Profesyonel Spor Kompleksi

Büyükmandıra’ya Profesyonel Spor Kompleksi

Büyükmandıra’ya Profesyonel Spor Kompleksi

Büyükmandıra’ya Profesyonel Spor Kompleksi

Büyükmandıra’ya Profesyonel Spor Kompleksi
20 Eylül 2012 - 09:30

Trakya Kalkınma Ajansı Sosyo-Ekonomik Kalkınma Hibe Programı kapsamında Kırklareli’nin Babaeski ilçesine bağlı Büyükmandıra Belediye Başkanlığı tarafından 21 Haziran’da uygulanmaya başlanan Kapalı Spor Kompleksi Proje faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor.




HABER MERKEZİ





Proje çalışmaları kapsamında, kapalı spor salonunun hizmete gireceği binada tadilat çalışmaları yapan Büyükmandıra Belediyesi bir yandan da görünürlük ve tanıtım faaliyetlerine önem veriyor.


Bu kapsamda Büyükmandıra Belediyesi Kültür Parkında Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Babaeski İlçe Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Alpullu Belediye Başkanı Ahmet Durgun, çevre il ve ilçelerden belediye başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütlerinin Temsilcileri ve Büyükmandıra halkının katılımı ile proje tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. 


Proje tanıtım toplantısı öncesi açılış konuşmasını yapan Büyükmandıra Belediye Başkanı Mehmet Şükrü Çölgeçen Büyükmandıra’nın profesyonel bir spor kompleksi kazandırdıklarını belirterek şunları söyledi: 


“Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Kapalı Spor Kompleksi Projesi tanıtım toplantısına hoş geldiniz. 2011 yılı içerisinde Trakya Kalkınma Ajansı’na başvurduğumuz ve 2012 Haziran Ayı itibari ile uygulamaya başladığımız Kapalı Spor Kompleksi Projemiz ile Trakya’da ilk defa Büyükmandıra Beldesi’nde profesyonel bir spor salonu açılacaktır.


Ben öncelikle bu projenin yazım ve hazırlık aşamasında bizlere her türlü desteği veren Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı’ya şükranlarımı sunmak istiyorum. Bu projemizde dışarıdan herhangi bir danışmanlık hizmeti satın almadık ve Babaeski Belediyesi’nin teknik desteği ile proje dosyamızı hazırladık. Büyük Mandıra her ne kadar küçük bir belde olsa da ufku geniş, geleceği düşünen, Avrupa Ülkelerindeki uygulamaları örnek alan, gelişime açık, kendisini sürekli geliştiren, yenileyen, örnek çalışmalara imza atan ve aşama kaydeden bir yerleşim yeridir. Son yıllarda sağlıksız yaşam ve düzensiz beslenme tüm Ülkemizde olduğu gibi beldemizde de büyük sorunlardan biri haline geldi. Beldemizde ne yazık ki spor yapan kişi sayısı oldukça azdır. Bunun nedenlerini araştırdığımızda ilk neden olarak karşımıza beldemizde kapalı bir spor alanın olmaması çıktı. Bizde bu eksikliğimizi gidermek amacı ile hemen çalışmalarımıza başladık. İlçemizde spor kompleksi yapmak için en uygun alan Eski Sinema binasıydı. Bizde 300m2’lik kullanım alanına sahip sinema salonumuzda gerekli fizibilite çalışmalarını gerçekleştirdik. Projemizin kabul olması ile birlikte de hemen çalışmalarımıza başladık.


* “Salonumuz profesyonel bir salon olacak”


Salonumuzda profesyonel bir spor salonunda bulunması gereken tüm ekipmanlar yer alacak olup vatandaşlarımız alanlarında uzman antrenörlerle birlikte salonumuzda spor yapmaya başlayacaklardır. Büyükmandıra’dan çevre ilçelere spor yapmaya giden bayanlarımız, gençlerimiz bulunmaktaydı. Biz bu hizmeti artık onların ayağına getirdik. Vatandaşlarımız spor yapmak için çevre yerlere gitmeyecek olup çevre yerlerden misafirlerimiz spor salonumuza üye olacaklar ve spor salonumuzda spor yapmaya başlayacaklardır. Büyükmandıra Belediyesi hizmet çıtasını yükseltmiştir. Bundan sonraki hedefimiz beldemize bir yüzme havuzunun kazandırılması ve beldemizde turistik bir yaşam alanın oluşturulmasıdır. Bunun içinde çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Bizler proje üretmeye, beldemiz için kaliteli hizmetler vermeye devam edeceğiz. Çünkü Büyükmandıra Halkı Trakya’nın en modern, en kültürlü, yeniliğe açık, her şeyin en kalitelisine, en iyisine layık olan bir halktır. Sizlerle birlikte daha nice tanıtım toplantıları gerçekleştireceğiz. Kapalı Spor Kompleksimiz beldemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.


Açılış konuşmasının ardından proje koordinatörü Onur Yayak tarafından proje süresince gerçekleştirilecek faaliyetler, projenin genel tanıtımı gerçekleştirdi.


Proje Koordinatörü Onur Yayak tanıtım sunumunda proje ile kadın-erkek, genç-yaşlı herkes spor yapabileceğini belirterek şunları söyledi:


 “Kapalı Spor Kompleksi projesi 20.06.2012 tarihinde Trakya Kalkınma Ajansı ile imzalanan sözleşme çerçevesinde başlamış olup,06.07.2012 tarihinde Büyük Mandıra Belediyesi’ne yapılan zilk izleme ziyaretinin ardından hızlı bir şekilde faaliyetlerine başlamıştır. Ben 20 Temmuz tarihinden itibaren projede proje koordinatörü olarak görev almaktayım ve projenin sorunsuz, kesintisiz, proje faaliyet planına uyacak şekilde yürütülmesinden sorumluyum. Projemizin genel amacı; Büyükmandıra Beldesi’nde kadınların, erkeklerin, gençlerin, yaşlıların spora teşvik edilmesi, ilçede obeziteye karşı önlem alınması ve daha sağlıklı bir nesillerin yetiştirilmesi amacı ile ilçede spor yapan kişi sayısında artış sağlanması ve obezitenin azaltılması. Büyükmandıra Belediyesi bünyesinde bulunan ve atıl olarak olan 300m2’lik kapalı kullanım alanına sahip alanda Spor kompleksi oluşturulması, Spor kompleksinde kadınlara, yaşlılara, gençlere ve erkeklere yönelik 4 farklı spor programı uygulanması, Beldede diyetisyen ve spor uzmanları eşliğinde sporun teşvik edilmesi, ömür boyu sağlıklı bir hayatın sağlanması amacı ile bin kişinin bilinçlendirilmesi ve sporun yararları konularında bilgilendirilmeleri projemiz faaliyete başladıktan sonra ilk olarak Büyükmandıra Belediye Başkanlığı hizmet binamızda proje faaliyetlerinin yürütüleceği bir proje ofisi oluşturuldu. Projemiz hakkında detaylı bilgi almak isteyen tüm vatandaşlarımız proje ofisimize başvuru da bulunabilirler. Proje ofisinin düzenlenmesinde Trakya Kalkınma Ajansı’nın görünürlük kriterlerine uyulmuş olup, ofis binamızın girişine takılan metal levha ve diğer görünürlük araçlarında Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteği belirtilmiştir. Projemizin ikinci ayında hizmete girecek olan Kapalı Spor Kompleksi binamızda tadilat çalışmalarımıza başladık. İlk olarak çatımızın onarımını gerçekleştirdik. Şuanda sıvacılar binamızda çalışıyorlar ve en son zeminin yenilenmesi gerçekleştirilecektir. Binamız Ekim Ayının ilk haftası vatandaşlarımızın hizmetine açılacaktır.


* “Projemiz süresince proje hedef grup içerisinde 30 yaş üstü 20 kadın 30 yaş üstü 20 erkek, 16-29 yaş arası 20 genç ve 50 yaş üstü 20 yaşlının yer alması yeterli çoğunluktur”


Sizlerin doldurmuş olduğunu formlar içerisinden 80 kişi ilk etapta uzmanlarımızın gözetiminde faaliyetleri gerçekleştirecektir. Bu konuda yanlış bir anlama olmasın proje hedeflerine kısa vadede ulaşabilmek için ilk etapta 80 kişi yararlanacak ama salonumuz düzenli olarak açık olacağı için uzun vadede Tüm halkımız salonumuzdan faydalanacaktır. Proje içerisinde 80 kişi kapalı spor kompleksinde spor uzmanı ve diyetisyen eşliğinde gerçekleştirilecek eğitim faaliyetlerinde aktif olarak yer alacaktır. Ama dediğim gibi 80 kişi haricinde de vatandaşlarımız bu 80 kişinin çalışma saatleri dışında salonumuzdan faydalanabileceklerdir. Bu ay sonunda salonda yer alacak tüm ekipmanları, spor aletlerini satın alacağız. Bu kapsamda 5 adet koşu bandı, 5 adet kondisyon bisikleti, 5 adet ağırlık çalışma istasyonu, 5 adet hidrolik kürek, 5 adet mekik masası, 5 adet ağırlık sehpası, 5 adet dambıl seti, 20 adet minder, 20 adet plates topu, 20 adet atlama ipi, 0 adet sağlık topu, 20 adet step tahtası, 4 adet bekleme salonunda kullanılmak üzere masaj koltuğu, katılımcılara verilmek üzere 80 adet terleme eşofmanı, 5 adet vücut biçimlendirme cihazı, 20 adet nabız ölçer saat ve göğüs bandı ekipmanlarının satın alma işlemleri ve salona montajı gerçekleştirilecektir. Büyükmandıra Belediye Başkanı Mehmet Şükrü Çölgeçen inanın hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyor ve beldemizde özel salonlarda bulunan bir spor kompleksi kazandırıyor. Projemiz süresince 6 ay düzenli olarak spor eğitim faaliyetleri gerçekleştirilecektir. Eğitim faaliyetleri kapsamında 30-49 yaş arası 20 bayana plates-aerobik alanında eğitim almış 1 spor uzmanı tarafından 6 ay boyunca sürecek haftada 2 kez günde 1 saat olmak üzere ayda 8 saat Plates-Aerobik Kursu Eğitimi verilecektir. 50 yaş üstü 10 erkek 10 bayana Jimnastik&Egzersiz Alanı’nda eğitim almış 1 Spor Uzmanı tarafından 6 ay boyunca sürecek haftada 1 kez günde 2 saat olmak üzere ayda 8 saat Jimnastik&Egzersiz Kursu eğitimi verilecektir. 16-29 yaş arası 10 erkek 10 bayana Step&Fitness alanında eğitim almış 1 spor uzmanı tarafından 6 ay boyunca sürecek haftada 2 kez günde 2 saat olmak üzere ayda 16 saat Step&Fitness Kursu Eğitimi verilecektir. 30-49 yaş arası 20 erkeğe Cardio&Spinning alanında eğitim almış 1 Spor Uzmanı tarafından 6 ay boyunca sürecek haftada 2 kez günde 1 saat olmak üzere ayda 8 saat Cardio&Spinning Kursu Eğitimi verilecektir. Ayrıca eğitimler süresince ayda 2 kez alanında uzman diyetisyen eşliğinde sporculara düzenli beslenmelerine ilişkin düzenli beslenme tekniklerini içeren her toplantıda 1 saat sürmek üzere sunum ve öneriler gerçekleştirilecek, sporcuların düzenli beslenmeleri konularında bilinçlendirilmeleri sağlanacaktır. Projemizin Nisan sonu tamamlanması planlanmaktadır. Proje bitiminde de kapalı spor kompleksi sizlere hizmet vermeye devam edecektir” dedi. Toplantı Büyükmandıra Belediyesi tarafından verilen pilav, ayran ikramı ile sona erdi. (Şahin Gin)