Bülbül Ötümlü Kanarya Yarışması’nda Kırklarelili ‘Mete’ 3. oldu

Bülbül Ötümlü Kanarya Yarışması’nda Kırklarelili ‘Mete’ 3. oldu

Bülbül Ötümlü Kanarya Yarışması’nda Kırklarelili ‘Mete’ 3. oldu

Bülbül Ötümlü Kanarya Yarışması’nda Kırklarelili ‘Mete’ 3. oldu

Bülbül Ötümlü Kanarya Yarışması’nda Kırklarelili ‘Mete’ 3. oldu
12 Ocak 2011 - 09:40

Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu’nun (TKKKF) Eyüp,
Feshane’de düzenlediği “Bülbül Ötümlü Kanarya Yarışması’na”
Kırklareli’den katılan Mehmet Efe’nin 7 aylık Kanaryası “Mete” üçüncülük
kupası kazandı.

HABER MERKEZİ
7-9 Ocak 2011 tarihlerinde TKKKF tarafından organize edilen 15. Türkiye Şampiyonası yarışmalarına 8 Ocak 2011 Cumartesi günü “Bülbül Ötümlü Kanarya Yarışması’nın” Yavru Kanarya dalında katılan, Kırklareli’de bulunan Efe Reklam Akvaryum ve Kuş Cenneti sahibi Mehmet Efe’nin 7 aylık Kanarya’sı “Mete” 12 kuş arasında üçüncü oldu.
“Herkes Kanarya’ya Bülbül ötümü yaptıramaz”
Mete’nin sahibi Mehmet Efe yarışmada aldığı derece ile ilgili şunları kaydetti;
“Trakya’da “Bülbül Ötümlü Kanarya” yetiştiriciliğini sadece ben yapıyorum diyebilirim. Kanarya’nın Bülbül gibi ötmesini sağlamak için çok büyük bir emek vermek gerekiyor. Herkes kanarya besleyebilir, ama herkes Kanarya’ya Bülbül ötümü yaptıramaz. Gece, gündüz özel olarak hazırlanan CD ve kasetler ile Kanaryalarıma eğitim veriyorum, bu işi yapabilmek için büyük emekler vermek gerekiyor. Bu konuda benim en büyük destekçim eşim Remziye Efe, yarışma için İstanbul’a eşim ile birlikte gittik. Türkiye’nin her yerinden yarışmacı Kanaryalar vardı. Mete 12 yavru arasında üçüncülüğü elde etti ve bizi çok sevindirdi. Kendisi ile guru duyuyorum.”
“Herkese ödül hazırlıyorum, ama ödül almak daha mutluluk vericiymiş”
Mete’nin diğer yarışmacıların arasında en fazla alkış alan Kanarya olduğunu belirten Mehmet Efe, Kanarya yetiştiriciliği ile ilgili şunları kaydetti;
Ben 15 yaşından buyana kanarya besliyorum. 1978 yılından beridir, bu tarz kanarya yarışmalarını takip edip bu yarışmalara katılıyorum. Mete’nin kazandığı kupa beni bu konuda daha çok cesaretlendirdi, ben yapmış olduğum meslek gereği, plaket ve ödül hazırlayıp bunların satışını yapıyorum. Herkese ödül hazırlıyorum, ama ödül almak daha mutluluk vericiymiş. Bundan sonra bu tarz yarışmalara daha fazla ilgi göstereceğim, her yıl değişik illerde yapılan bu tarz yarışmalara katılıp Kırklareli’ni temsil edeceğim. Kırklareli’de federasyona kayıtlı Kuş Yetiştiricileri Birliği olmadığı için Feshane’deki yarışmalara federasyona kayıtlı Zonguldak Kuş Yetiştiricileri Birliği üyesi olarak katıldım.”
Mete Kırklareli’ni bir kez daha temsil edecek
Mete’nin bu başarısının ardından kendisinin cesaretlendiğini belirten Mehmet Efe; “6 Şubat 2011 Pazar günü İstanbul Serinofil Derneği’nin düzenleyeceği, “Bülbül Ötümlü Kanarya Yarışmasına” katılacağım. Bu yarışmaya 3 Kanaryam ile katılmayı düşünüyorum, Kırklareli’ni bir kez daha Mete ile temsil edeceğiz. Bu yarışmada en iyi dereceği elde etmek istiyorum.” şeklinde konuştu  (cs)