Bu proje 230 işsize iş imkânı sunuyor

Bu proje 230 işsize iş imkânı sunuyor

Bu proje 230 işsize iş imkânı sunuyor

Bu proje 230 işsize iş imkânı sunuyor

Bu proje 230 işsize iş imkânı sunuyor
02 Ekim 2011 - 22:49

İŞKUR Kırklareli İl Müdürü Hasan Aksoy Topum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında 230 işsize iş imkanı sağladıkları belirtti.










HABER MERKEZİ


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Topum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında Kırklareli’ne sağladığı ödenek ile 230 işsizin kamu kurum ve kuruluşlarında iş sahibi yapılacağını ifade eden İŞKUR Kırklareli İl Müdürü Hasan Aksoy kişilerin geçici bir süre mağduriyetlerinin giderileceğini belirterek şunları kaydetti;





*3 ay süre ile iş imkanı sunuluyor


“Kırklareli iline Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca Topum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında tahsis edilen ödenek ile yaklaşık 230 işsizin kamu kurum ve kuruluşlarında çevre düzenlenmesi, bakım onarım, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda ise temizlik işlerinin yaptırılmasına yönelik bir program hazırlanmıştır. Bu program dâhilinde çalıştırılacak işsizler sigortalı olup, kendilerine asgari ücret ödenecektir projenin süresi yılın sonuna yaklaşılmış olması nedeni ile 3 aylık olarak planlanmıştır. Bu 230 işçinin 150 kişisi Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Kırklareli merkez, bağlı ilçeler ve beldelerdeki okullarda bakım onarım ve temizlik işlerinde, 20 kişisi Kırklareli Üniversitesi’nin Kofçaz yolu üzerindeki yeni kampus alanının çevre düzenlemesi ve ağaç dikimi işlerinde, 20 kişisi Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nin çevre düzenlenmesi ve bakım onarımı işlerinde, 20 kişi ise Orman İşletme Müdürlüğü’nün belirleyeceği köylerde ağaçlandırma ve rehabilitasyon işlerinde, 10 kişi Kırklareli İl Özel İdaresi binalarının bakım, onarımı ve çevre düzenlemesi işlerinde 6 kişi ise Atatürk Toprak Su ve Tarımsal Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nün çevre düzeni erozyon engelleme çalışmaları ve araştırma projeleri işlerinde çalıştırılacaktır. Ayrıca bu projede işsiz özürlülerimizden de çalışmak isteyenler yararlandırılacaktır. 10 civarında engellimiz iş sahibi yapılacaktır.”





*Yeni yılla birlikte yeni projeler hayata geçirilecek 


“Bu proje kapsamında çalıştırılacak kişilerin geçici bir süre mağduriyetleri giderilecek. 2012 yılında bu projelere daha fazla ağırlık verilecektir. Projelerin devam ettirilmesi için çaba sarf edilecektir. Bunun yanı sıra mesleksiz ve işsiz vatandaşlarımıza yönelik istihdam garantili iş gücü yetiştirme kurslarımıza da devam edilecektir. Kırklareli Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi ile Lüleburgaz Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde işsiz gençlerimize istihdam garantili iş gücü yetiştirme kursları açmak sureti ile genç işsizlerimizin istihdama kavuşmaları sağlanacak.”


Projeden ve kurslardan faydalanmak isteyenlerin her hangi bir işte çalışmamaları ve İŞKUR’a kayıtlı olmaları gerektiğini ifade eden Müdür Aksoy; “Kayıtlı olan tüm işsizler bu projeye davet edildi. Bununla birlikte web sitemizden yapılan duyuruyu görenler başvurusunu yaptı.” şeklinde konuştu.


Başvuruda bulunanların isimlerinin kura listesine eklendiğini ifade eden Müdür Aksoy, 28 Eylül 2011 Çarşamba günü yapılan kura sonunda kurda ismi çıkanların 3 Ekim 2011 tarihi itibari ile çalışmaya başlayacaklarını, 31 Aralık 2011 tarihinde ise işlerinin sona ereceğini belirtti. Müdür Aksoy; 2012 yılı ile ilgili projelerin netleşmesi ile birlikte projeler ile ilgili duyuruları yapacaklarını söyledi. (cs)