“Bu kurultay ile iktidara yürüyüşümüz başladı”

“Bu kurultay ile iktidara yürüyüşümüz başladı”

“Bu kurultay ile iktidara yürüyüşümüz başladı”

“Bu kurultay ile iktidara yürüyüşümüz başladı”

“Bu kurultay ile iktidara yürüyüşümüz başladı”
23 Aralık 2010 - 08:59

* Ankara Arene’da 18 Aralık 2010 Cumartesi günü yapılan Cumhuriyet Halk
Partisi’nin (CHP) 15. Olağan Kurultayı’nın bir değerlendirmesini yapan
Kırklareli CHP İl Başkanı Vecdi Gündoğdu, Trakya’dan 4 kişiyi Parti
Meclisi’ne kazandırdıkları için mutlu olduğunu belirtti.

HABER MERKEZİ
Kırklareli CHP İl Başkanı Vecdi Gündoğdu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 15. Olağan Kongresi ile ilgili olumlu izlenimler elde ettiğini, gerçekleşen kurultayın tam istedikleri gibi olduğunu belirtti.
* “Kurultaya yaklaşık 27 bin kişinin katıldığı söylendi”
Başkan Gündoğdu kurultay ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti;
“18 Aralık 2010 Cumartesi günü yapılan kurultayımız Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışan bir şekilde geçti. Kurultayımız beklediğimizin üzerinde bir katılım ile gerçekleşti. Sadece parti meclisi ile ilgili bir kurultay olmasına rağmen büyük bir kalabalık vardı. Benim düşünceme göre genel başkanlık seçimi bu kurultayda olmuş olsaydı her halde bu kalabalık iki katına çıkardı.
Resmi olmayan rakamlara göre kurultaya yaklaşık 27 Bin kişinin katıldığı söyleniyor. Genel merkez kurultaya katılacak olan kalabalığı tahmin etmiş olmalı ki kurultayı Türkiye’nin en büyük Kapalı Spor Salonu olan Ankara Arena’da yaptılar. Ankara, Arena yaklaşık olarak 13 Bin kişi kapasiteli bir Kapalı Spor Salonu, kurultayda salonun orta bölümü de doluydu. Yaklaşık olarak bu bölümde de 4 Bin civarında Cumhuriyet Halk Partili vardı. Aynı zamanda salonun hem bahçe, hemde dış kısımları çok kalabalıktı. Dolayısı ile tahmin edilen 27 Bin rakamı bana göre doğruyu yansıtıyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 1988’den bu yana yapılan tüm kurultaylarına ben katılıyorum. Ama bu kadar kalabalığı ilk kez gördüm.
* Genel merkez kurultaya “İktidar Yürüyüşü Kurultayı” ismini verdi
“Aynı zamanda salonda teknik anlamda ışıklandırma, kameraların yerleştirilmesi, basının rahat işlerini yapabilecekleri ortamın sağlanması, gelen konuklara özel yerlerin ayrılması ve buna benzer çok sayıda hazırlık oldukça mükemmeldi. Bu hazırlıkların hepsine genel merkez tarafından “İktidar Yürüyüşü Kurultayı” ismi verildi. Hakikaten gerçekleşen kurultay iktidara geleceğimiz günlerin bir belirtisi olarak düşünülebilecek tarzda yapıldı.”
* Parti Meclisi’nde Trakya’dan toplam 4 arkadaşımızın olması bizi mutlu etti.
“Geçen yıl yaptığımız İl Başkanları Toplantısı’nda da genel başkanımıza bizim güvenimiz tamdı. Kendisini destekleyeceğimizi söylemiştik. Kırklareli’de biz bu kararı İlçe Başkanlarımız, İlçe Yönetim Kurullarımız ve aynı zamanda İl Yönetim Kurulumuz olarak aldık. İl Başkanlığı olarak bunu basın ile paylaştık. Buna istinaden bir ay önce yapmış olduğumuz il başkanları toplantısında böyle bir kurultay olursa diye orda da bir konuşma yaparak neyi, nasıl yapacağımızı söyledik. Orada yapmış olduğumuz konuşmada Trakya’yı kapsayan, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ele alan bir konuşma sözünü Trakya’daki il başkanı arkadaşlarım bana vermişti. Bende onların dilek ve temennilerini orada yerine getirdim. Bizim istediğimiz önümüzdeki yapılması muhtemel olan kurultayda Parti Meclisi’ne Trakya’dan daha fazla ağırlık verilmesi yönündeydi. En azından şuanda yapılan kurultayda da parti meclisine 3 tane Kırklareli kökenli bir Tekirdağ kökenli toplam 4 arkadaşımızın yer alması bizi de mutlu etti. Kırklareli kökenli olan eski DSP’li Balıkesir Milletvekili Hüseyin Pazarcı, yine Lüleburgaz kökenli Bihlun Tamaylıgil, Kırklareli Milletvekilimiz Turgut Dibek ve Tekirdağ’dan Faik Özçırak’ın Parti Meclisi’ne girmesi bizleri mutlu etti. Son yaptığımız il başkanları toplantısında bunları dile getirip Kırklareli ve Trakya’nın boşta kalmaması gerektiğini söylediğimizde genel başkanımızda bize “tamam” demişti. Dolayısı ile kendisi sözünü tuttuğu için ona da buradan teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kırklareli ve Trakyalı arkadaşlarımızın parti meclisinde yer alması için yapılan çalışmalarda emeği geçen tüm örgütümüzü buradan ben bir kez daha kutluyorum. Beklenen kurultay beklendiği gibi oldu. Cumhuriyet Halk Partisi’nin “İktidar Yürüyüşü Kurultayı” adını verdiği bu kurultay gerçekten 7 ay sonra yapılacak seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara en yakın parti olduğunun bir belirtisi olmuştur.” (c.s.)